Social

Ajutoare lunare pentru beneficiarii locuințelor modulare

Familiile și persoanele singure care beneficiază de locuințe tip modul, situate pe Șoseaua Alexandria-Pitești, DJ 504, ar putea beneficia de ajutoare lunare de la bugetul local pentru achitarea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, dacă proiectul de hotărâre inițiat în acest sens va fi adoptat de aleșii locali alexăndreni în ședința de lucru de miercuri, 28 august. De asemenea, un alt proiect de hotărâre prevede acordarea de ajutoare lunare de la bugetul local pentru acoperirea facturii de energie electrică pentru aceeași categorie de beneficiari.

Astfel, ajutoarele lunare de la bugetul local vor fi acordate în functie de veniturile nete lunare ale persoanei singure/familiei, prin compensarea procentuală a contravalorii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, în limita unui consum de apă, respectiv a unei cantități de apă uzată evacuată la rețeaua de canalizare de 75l/persoană/zi, se arată în proiectul de hotărâre.

Mai mult, în ceea ce privește familiile și persoanele singure beneficiare ale ajutorului social stabilit potrivit prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, ajutoarele lunare acordate vor acoperi 100% din costul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare în limita unui consum de 75l/persoana/zi.

În funcție de veniturile nete lunare ale persoanei singure, compensarea procentuală se acordă în proprorție de 100% din costul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare în limita unui consum de 75l/persoană/zi în situația în care venitul net lunar al persoanei singure este de până la 1.082 lei și în proporție de 50% din costul de furnizare a serviciului în limita unui consum de 75l/persoană/zi, în situația în care venitul net lunar al persoanei singure este cuprins între 1082,1 lei și sub salariul minim brut pe țară garantat în plată.

În ceea ce privește familiile, în funcție de veniturile nete lunare pe membru de familie, compensarea procentuală se acordă, în proprorție de 100% din costul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare în limita unui consum de 75l/persoană/zi în situația în care venitul net lunar pe membru de familie este de până la 786 lei și în proporție de 50% din costul de furnizare a serviciului în situația în care venitul net lunar pe membru de familie este cuprins între 786,1 lei și sub salariul minim brut pe țară garantat în plată.

Potrivit actului normativ, ajutoarele vor fi acordate pe bază de cerere și declarație pe propria răspundere, însoțite de documentele doveditoare ale tuturor veniturilor și fotocopie după documentele care atestă componența familiei.

Acordarea ajutorului lunar se face prin dispoziția primarului, începând cu luna următoare înregistrării cererii, pe toată durata în care familiile sau persoanele singure vor locui în locuințele de tip modular.

Pe de altă parte, în ceea ce privește ajutorul pentru acoperirea facturii de energie electrică, pentru perioada sezonului rece, noiembrie – martie, ajutorul lunar se va acorda suplimentar peste tranșele și cuantumurile prevăzute de OUG nr. 70/2011, dar nu mai mult decât contravaloarea facturii, în timp ce pentru perioada sezonului cald, aprilie – octombrie, valorile maxime ale ajutorului lunar vor fi cuprinse între 150 și 350 de lei, dar nu mai mult decât contravaloarea facturii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.