Social

Ajutoare de urgenţă pentru încălzirea locuinţelor, la Alexandria

Familiile sau persoanele singure, cu domiciliul în municipiul Alexandria, al căror venit este de maxim 400 lei lunar pe membru, pot solicita ajutoare de urgenţă pentru încălzirea locuinţei, constând în încărcături de butelii de aragaz. Consiliul local al municipiului reşedinţă de judeţ a aprobat în unanimitate la sfârşitul săptămânii trecute o Hotărâre în acest sens.

Potrivit documentului acordarea încărcăturilor buteliilor de aragaz se face pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţite de documentele doveditoare ale tuturor veniturilor şi fotocopie după documentele care atestă componenţa familiei. Ajutorul de urgenţă se acordă familiilor sau persoanelor singure din municipiul Alexandria ale căror locuinţe nu sunt debranşate de la sistemul de încălzire centralizat şi nu beneficiază de agent termic. Fondurile utilizate pentru acordarea buteliilor de aragaz vor fi suportate din bugetul local al municipiului.

Potrivit primarului, Victor Drăguşin, iniţiatorul acestui proiect, la nivelul municipiului Alexandria sunt familii sau persoane singure care se găsesc în situaţii de vulnerabilitate din cauza lipsei veniturilor sau a veniturilor reduse, care sunt insuficiente pentru asigurarea unui trai decent, persoanele din acestă categorie aflându-se în imposibilitatea de a-şi asigura activităţile de bază ale vieţii zilnice, riscând excluziunea socială.

Măsura acordării ajutoarelor de urgenţă a fost luată în vederea prevenirii, limitării sau înlăturării efectelor temporare ale unor situaţii care pot afecta viaţa familiilor sau persoanelor singure din municipiul Alexandria.

Tot în şedinţa desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul local Alexandria a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă constând în lemne de foc pentru 90 de familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi alte situaţii deosebite, stabilite prin hotărâre a consiliului local (boli incurabile, malformaţii congenitale operabile, intervenţii chirurgicale pe cord, ajutor înmormântare, etc.)

Potrivit directorului executiv al Administraţiei Activităţilor Sociale şi Protecţie Socială din cadrul Consiliului local al municipiului, Ioan Voicu, în anul 2012, un număr de 661 persoane au solicitat acordarea de ajutoare constând în lemne de foc, din care 571 cereri au fost supuse aprobării în şedinţele consiliului local din lunile august, septembrie şi octombrie.

De asemenea, a fost aprobată şi o hotărâre privind acordarea de ajutoare de urgenţă pentru încălzirea locuinţei din bugetul local al municipiului Alexandria, pentru perioada noiembrie 2012-martie 2013, în cazul familiilor şi persoanelor singure cu venituri reduse care nu utilizează sursele de încălzire a locuinţei prevăzute în OUG nr. 70/2011. În acest caz ajutoarele constau în sume de bani care se acordă diferenţiat în funcţie de venitul mediu lunar pe membru de familie. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.