Social

Ajutoare alimentare pentru veteranii de război din Alexandria

Monica DUMITRESCU

Printr-un proiect de Hotărâre ce va fi supus dezbaterii şi aprobării în şedinţa ordinară a Consiliului local Alexandria ce se va desfăşura joi, 27 martie, veteranilor de război din municipiul reşedinţă le vor fi acordate ajutoare alimentare.

Propunerea privind acordarea de ajutoare alimentare acestei categorii de persoane vine din partea Serviciului Public de Interes Local Administrarea Activităţilor Sociale, Protecţie Socială.

“În cadrul Programului PEAD 2013, la nivelul municipiului Alexandria au beneficiat de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, un număr de aproximativ 4000 persoane, categoriile de beneficiari (persoane cu handicap gradul I şi II, pensionari cu pensii sub 400 lei, beneficiari de venit minim garantat, şomeri, revoluţionari şi alte categorii de pensionari) fiind stabilite prin HGR nr. 600/2009, veteranii de război nefiind incluşi în categoria de beneficiari de produse alimentare de la Uniunea Europeană, fiind incluse numai acele categorii de persoane, indiferent dacă au calitatea sau nu de veteran de război, ale căror venituri cumulate, obţinute exclusiv din legislaţia care le conferă această calitate, se află sub 400 lei/lună. Având în vedere că şi veteranii de război reprezintă o categorie de persoane care necesită protecţie socială, considerăm că este necesară acordarea de ajutoare de urgenţă constând în produse alimentare şi pentru persoanele care au calitatea de veterani de război şi domiciliază în municipiul Alexandria”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul.

La nivelul municipiului Alexandria sunt 26 de persoane care au calitatea de veterani de război, conform situaţiei întocmite de către ANVR –Filiala Teleorman.

Produsele alimentare pe care le vor primi aceştia din partea municipalităţii, dacă proiectul de Hotărâre va fi aprobat în forma propusă, sunt: făină – 18 kg, zahăr – 3 kg, mălai – 10 kg, ulei – 6 l, conserve carne porc – 4 buc., roşii în bulion – 1 buc., paste făinoase – 0,5 kg, zacuscă – 2 buc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.