Social

AJPIS Teleorman/ Prestații în valoare de 26.932.620 lei pentru un număr de 94.627 beneficiari

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman a plătit prestații în valoare de 26.932.620 lei, pentru un număr de 94.627 beneficiari, sumă ce include și taxele poștale aferente, potrivit informațiilor din raportul întocmit de către reprezentanții agenției pentru cea mai recentă ședință a Colegiului Prefectural. 

Mai mult, reprezentanții AJPIS Teleorman transmit că, pe parcursul lunii aprilie 2021, au fost depuse un număr de 33 de dosare, având ca obiect acordarea indemnizației de urmaș, având ca bază prevederile D.L. 118/1990 „privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și a celor deportate în străinătate ori constituite în prizonierat”. 

„În cazul celor decedaţi, urmaşii acestora au dreptul la pensie de urmaş în condiţiile legii, cu luarea în calcul a vechimilor stabilite potrivit prezentului decret-lege”, reiese din articolul 3, alin. 2 din documentul menționat. 

În ceea ce privește deschiderea drepturilor la alocație de stat pentru copiii născuți în alte state membre ale UE, s-au depus 126 de dosare la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman. Tot la capitolul cetățenilor români, care au reședință într-un stat membru al Uniunii Europene și desfășoară o activitate în acel loc, AJPIS Teleorman a primit 56 de formulare pentru întocmirea documentațiilor necesare pentru salariații și lucrătorii independenți din Germania, Belgia, Olanda, Luxemburg și Marea Britanie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.