Social

AJPIS Teleorman / Precizări despre măsurile de sprijin privind consumatorul vulnerabil de energie. TelVerde pentru completarea formularului – 0800868622

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman vine cu o serie de precizări în legătură cu Legea nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil  de energie. Astfel, cererile de acordare a sprijinului se vor depune la primăria de domiciliu până la data de 20 noiembrie 2021, pentru toate cele cinci luni ale sezonului rece (noiembrie 2021 – martie 2021).

De ajutorul pentru consumatorul vulnerabil, beneficiază toate persoanele al căror venit mediu lunar pe membru de familie sau persoană singură este cuprins între 0 – 1386 lei pe membru de familie, respectiv 1280,1 și 2053 lei pentru persoana singură.

Începând cu sezonul rece 2021 – 2022, se acordă și un supliment pentru energie acestor consumatori vulnerabili, pe toată perioada anului, în funcție de sursa de energie utilizată, astfel: energie electrică – 30 lei lunar, gaze naturale – 10 lei lunar, energie termică – 10 lei lunar, combustibili solizi și/sau petrolieri – 20 lei lunar.

De asemenea, reprezentanții AJPIS Teleorman informează că pe pagina de internet a instituției pot accesa tutoriale video care oferă clarificări referitoare la completarea cererii-declarației pe propria răspundere, precum și clarificări referitoare la criteriile de eligibilitate și modalitatea de depunere.

Pentru completarea formularului, consumatorul vulnerabil poate apela linia telefonică TelVerde – 0800868622 pentru orice informații.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.