Social

AJPIS Teleorman a plătit ajutoare sociale de peste 1.9 milioane de lei în luna septembrie

7.656 teleormăneni au încasat venitul minim garantat, în luna septembrie, judeţul Teleorman situându-se în continuare în topul judeţelor cu cei mai mulţi beneficiari, se arată în raportul Agenţiei Naţionale pentru Inspecţie Socială. Astfel, instituția a plătit, la nivelul județului Teleorman, ajutoare sociale în valoare de 1.908.294 de lei.

Cei mai mulți beneficiari ai venitului minim garantat sunt, potrivit Agenției de Plăți și Inspecție Socială Teleorman, din Zimnicea (449), în timp ce din mediul rural cei mai mulți beneficiari de ajutor social sunt din Tătărăștii de Sus (237). Un număr mare de beneficiari ai venitului minim garantat se înregistrează și la Brânceni (157), Călinești (168), Conțești (163) sau Orbeasca (271).

La polul opus, localitățile cu cei mai puțini asistați social sunt Ciuperceni (17 beneficiari), Fântânele (18), Izvoarele (19), Măldăeni (13), Poroschia (19), Răsmirești (15), Sârbeni (8) sau Uda-Clocociov (15).

Conform prevederilor legale în vigoare, familiile şi persoanele singure au dreptul să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială. Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între aceste niveluri în lei şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure. Practic, acest ajutor reprezintă o suplimentare a venitului net al solicitantului (persoana singură sau familia).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.