Social

AJPIS Teleorman / 260 dosare depuse, în septembrie, pentru alocația de stat pentru copiii născuți în alte state membre UE

În luna septembrie  2021, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială a plătit prestații în sumă de 25.938.608 lei, pentru un număr de 91.575 beneficiari, sumă ce include și taxele poștale aferente, se arată într-un raport privind activitatea desfășurată de instituție în luna menționată. De asemenea, în aplicarea prevederilor D.L.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și a celor deportate în străinătate ori constituite în prizonierat, în aceeași lună, au fost depuse un număr de 62 dosare, având ca obiect acordarea indemnizației de urmaș.

În domeniul formării profesionale a adulților în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.129/2000 și a Normelor Metodologice aprobate prin H.G. nr. 522/2003 au fost înregistrate 118 contracte între cursanți și furnizorii de formare profesională.

Totodată, AJPIS Teleorman a primit 21 formulare din  Irlanda, Germania, Olanda, Marea Britanie, pentru întocmirea documentațiilor necesare pentru salariații și lucrătorii independenți care au reședința într-un stat membru al Uniunii Europene și desfășoară o activitate într-un stat membru.

Pentru deschiderea drepturilor la alocație de stat pentru copiii născuți în alte state membre ale UE s-au depus un număr de 260 dosare.

Au fost verificate două unități administrativ-teritoriale din județ și, în același timp, s-au efectuat anchete sociale pentru acordarea unor ajutoare de urgență.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.