Social

AJOFM Teleorman / 1929 de persoane, încadrate în muncă în primele patru luni ale anului

Activitatea de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă se desfăşoară pe baza Programului naţional pentru ocuparea forţei de muncă elaborat anual de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă și aprobat de Ministerul Muncii și Solidaritaţii Sociale.

Obiectivul general al Programului judeţean pentru ocuparea forţei de muncă în anul 2024 este încadrarea în muncă a cel puţin 5100 persoane.

Ca urmare a implementării programului de ocupare, în primele 4 luni ale anului 2024, au fost încadrate în muncă 1929 persoane (37.82%), din care: 1.743 şomeri ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii; 89 şomeri ca urmare a cursurilor de formare profesională organizate de agenţie; 97 şomeri prin măsuri de stimulare-facilităţi acordate şomerilor (82 şomeri indemnizaţi prin acordarea de alocaţii dacă se încadrează în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare; 4 şomeri neindemnizaţi beneficiari de primă de activare; 11 şomeri care s-au angajat prin stimularea mobilităţii forţei de muncă).

Informaţii detaliate sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Teleorman la adresa https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Teleorman

Comments are closed.