Economie

AJFP Teleorman / Veniturile obţinute de persoanele fizice din activităţi de înfrumusețare/întreținere corporală sunt impozabile

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman aduce în atenţia contribuabililor, persoane fizice, care obţin sau intenţionează să obţină venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreținere corporală, că acestea reprezintă venituri impozabile şi potrivit Codului Fiscal se încadrează în categoria venituri din activităţi independente.

Persoanele fizice care obţin sau intenţionează să obţină venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreținere corporală îşi pot desfăşura activitatea în următoarele forme de organizare: individual şi independent, ca persoane fizice autorizate; ca întreprinzători titulari ai unor întreprinderi individuale; ca membri ai unei întreprinderi familiale.

Acestea au obligaţia să solicite Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Teleorman, înregistrarea şi autorizarea funcţionării înainte de începerea activităţii economice.

Ulterior înregistrării, persoanele fizice au obligaţia de a depune în termen de 30 de zile la organul fiscal Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), prin intermediul căreia îşi exercită opţiunea privind determinarea venitului net anual fie pe baza normelor de venit fie în sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Termenul de declarare şi de plată a impozitului datorat este până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului.

Pentru a nu intra sub incidenţa sancţiunilor legale, AJFP Teleorman invită contribuabilii care obţin sau intenţionează să obţină astfel de venituri să se conformeze voluntar la declararea şi plata obligaţiilor fiscale aferente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.