Economie

AJFP Teleorman reamintește profesorilor care dau meditații că au obligația de a se înregistra fiscal și de a declara veniturile realizate

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman reamintește persoanelor fizice care realizează venituri din meditații că au obligația de a se înregistra fiscal și de a îndeplini obligațiile declarative și de plată, în condițiile legii. Veniturile din meditații se încadrează în categoria veniturilor din activități independente, fiind reglementate de prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare (Titlul IV – Capitolul II).

Persoanele care realizează venituri din meditații au obligația de a depune la organul fiscal Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), în termen de 30 de zile de la data începerii activității, în vederea declarării veniturilor estimate (definitivarea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, datorate în condițiile legii, funcție de situația fiscală concretă, se realizează în anul fiscal următor, până la termenul limită de depunere a declarației). Pentru a beneficia de îndrumare şi asistenţă în domeniul fiscal, contribuabilii au la dispoziţie Call-center-ul ANAF la numărul de telefon: 031.403.91.60. Întrebările privitoare la aceste aspecte pot fi transmise online, completând în mod corespunzător, formularul de contact, disponibil pe site-ul ANAF (https://www.anaf.ro/asistpublic/).

“Asigurăm cadrele didactice de tot sprijinul și disponibilitatea noastră în a oferi informații și îndrumare de specialitate, pentru conformare voluntară la declararea și achitarea obligațiilor fiscale”, transmit reprezentanții AJFP Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.