Economie

AJFP Teleorman / Precizări privind procedura de redirecționare impozit (PROFIT ȘI MICRO)

Administrația Județeană a Finantelor Publice Teleorman informează contribuabilii că a fost aprobat Formularul 177 – “Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor” (OPANAF nr. 1679/2022).

Acest formular este deja disponibil pe site-ul ANAF pentru descărcare și depunere electronică.

Astfel, plătitorii de impozit pe profit sau de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, după caz, pot dispune redirecționarea unor sume din impozitul datorat, potrivit legii, în termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declarației anuale de impozit pe profit, respectiv a declarației de impozit pe veniturile microîntreprinderilor aferente trimestrului IV.

Formularul 177 (aferent anului 2021) poate fi depus până pe data de 25 decembrie 2022, în situația în care plătitorii de impozit pe profit sau de impozit pe veniturile microîntreprinderilor nu au epuizat în anul 2021 plafonul maxim care putea fi alocat pentru efectuarea de sponsorizări deductibile din impozit (profit sau micro) și care doresc acum, în anul 2022, să redirecționeze restul din plafon (sau plafonul integral în cazul în care în 2021 nu au făcut nicio sponsorizare) către o organizație nonprofit (asociație, fundație) sau o unitate de cult (parohie).

În termen de 45 de zile de la depunerea Formularului 177, A.N.A.F. va prelucra cererea și va plăti direct, prin ordin de plată, către organizația nonprofit sau unitatea de cult sumele cerute pentru redirecționare de către agenții economici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.