Sport

AJF Teleorman a transmis adrese către mai multe primării. “Nimeni nu e interesat să promoveze fotbalul juvenil!”

În această vară, la nivel judeţean s-a înregistrat cel mai mare număr de echipe retrase oficial din competiţii, înainte de începerea noului sezon fotbalistic. Întrucât la nivelul campionatului judeţean de seniori sunt foarte multe localităţi/comune care nu au echipe înscrise, dar şi pentru a extinde proiectul derulat de FRF privind dezvoltarea fotbalului juvenil, AJF Teleorman a decis să atragîă cât mai multe localităţi către acest segment fotbalistic. În acest sens, secretariatul AJF Teleorman a transmis unui număr de 35 de comune din Teleorman, care nu au echipe la nivel de seniori, adrese oficiale prin care le-a fost prezentat proiectul “Dezvoltarea fotbalului juvenil şi creşterea numărului de jucători” la nivel judeţean. Aceste adrese au fost transmise către primăriile respective în partea a doua a lunii iunie a.c. (mai exact pe 22 iunie), însă nici până la sfârşitul lunii august nici o primărie din cele contactate nu a transmis vreun răspuns legat de subiectul respectiv.

“La sfârşitul lunii iunie, eu, personal, am transmis către un număr de peste 30 de primării, mă refer aici la primăriile localităţilor care nu au echipe la nivel de seniori, adrese pentru a le prezenta proiectul Federaţiei cu privire la îmbunătăţirea şi extinderea activităţii la nivel juvenil. Le-am propus acestor primării să participe la acel campionat juvenil pe care intenţionăm să-l organizăm la nivel judeţean, chiar am venit cu sume mai mult formale pentru participare, pentru înscriere şi cheltuieli, dar ce pot să spun, până acum, la 30 august, nici o echipă, nici o primărie, nu s-a arătat interesată pentru participarea la aceste competiţii.Pe lângă acele sume absolut modice, am încercat să atragem localităţile respective şi în ideea că majoritatea echipelor şcolare au certificat de identitate sportivă pentru participarea la competiţiile şcolare, astfel că ar fi costuri minime pentru acestea, doar puţină implicare ar fi nevoie”, a declarat preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan.

Cele 35 de primării către care AJF Teleorman a transmis adrese pentru a participa la campionatele juvenile de fotbal pentru sportivi sub 15 ani sunt următoarele: Băbăiţa, Beciu, Bogdana, Bujoreni, Bujoru, Călmăţuiu, Călmăţuiu de Sus, Cervenia, Ciolăneşti, Crângeni, Crângu, Crevenicu, Drăcşenei, Fântânele, Gălăteni, Gratia, Lisa, Mavrodin, Măgura, Mârzăneşti, Necşeşti, Piatra, Putineiu, Sârbeni, Scurtu Mare, Siliştea Gumeşti, Slobozia Mândra, Smârdioasa, Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Traian, Trivalea Moşteni, Uda Clococio, Viişoara, Zâmbreasca.

Cu toate că iniţiativa de astimula fotbalul juvenil la nivel judeţean în Teleorman s-a lovit de o anume lipsă de interes din partea comunităţilor, preşedintele AJF Teleorman a ţinut să puncteze faptul că s-a remarcat un interes din partea câtorva primării pentru înfiinţarea/reînfiinţarea echipelor de fotbal la nivel de seniori. Astfel, în cinci localităţi din judeţ au existat semnale pentru înfiinţarea unor echipe la nivel de seniori, respectiv pentru înscrierea lor în campionatul judeţean al Ligii a 6-a. “Îmbucurător este faptul că, prin adresele noastre transmise către primăriile respective, un număr de cinci localităţi s-au arătat interesate să înscrie echipe la nivel âde seniori. Este vorba de Călmăţuiu, Gălăteni, Necşeşti, Smârdioasa şi Ciolăneşti, aici fiind vorba de o firmă privată”, a mai spus Stan Prodan, preşedintele AJF Teleorman.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.