Economie

Agricultorii vor primi plafonul maxim la plata pe suprafaţă: 170 euro la hectar

În urma negocierilor, Federaţia Agrostar a ajuns la un acord cu conducerea Ministerului Agriculturii în ceea ce priveşte acordarea plafonului maxim la plata pe suprafaţă, respectiv 170 de euro pe hectar. “După ultimele săptămâni de negocieri, Federaţia noastră a a ajuns la un acord cu conducerea Ministerului Agriculturii şi se va acorda plafonul maxim la plata pe suprafaţă, respectiv 170 de euro. O sumă de 119 euro pe hectar va veni de la Uniunea Europeană, iar 50 de euro pe hectar de la bugetul de stat. Este foarte important acest lucru pentru problemele agricultorilor întrucât de ani buni plata pe suprafaţa a fost ciuntită”, a declarat preşedintele Federaţiei Agrostar, Ştefan Niculae, la finalul negocierilor cu conducerea Ministerului Agriculturii.

O sumă de 119 euro pe hectar va veni de la Uniunea Europeană, iar 50 de euro pe hectar de la bugetul de stat, iar plata pe suprafaţă se va face în avans în proporţie de 60% – 70%.

Totodată, agricultorii au solicitat extinderea ajutorului de minimis şi la sectorul pomicol şi cel viticol pentru că şi aceste sectoare au avut probleme în 2012, nu doar legumicultura. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.