Economie

Agricultorii din judeţ vor primi 100 de lei/hectar, începând din 15 noiembrie

Guvernul va acorda sprijin financiar fermierilor din judeţ care au avut culturile afectate de secetă. Valoarea ajutorului este de 100 de lei pe hectar. Decizia guvernului vine ca urmare a secetei prelungite din acest an care a afectat culturile agricole din toată ţara, la nivelul judeţului Teleorman eligibili la plată sunt circa 23.000 de fermieri.
Sprijinul financiar se acordă pentru fiecare beneficiar într-o singură tranşă, începând cu data de 15 noiembrie şi va viza maxim 10 hectare de culturi agricole. Culturile de porumb au avut cel mai mult de suferit din cauza secetei.

Beneficiarii sprijinului financiar reprezentând ajutorul de minimis nu vor putea renunţa la calitatea de producători agricoli care exploatează suprafeţele de teren pentru care primesc sprijinul în cauză pe o perioadă de 36 de luni, începând cu anul în care sprijinul financiar a fost acordat. Solicitanţii de sprijin financiar sunt eligibili în cadrul schemei de ajutor de minimis dacă sunt inregistraţi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) cu cereri unice de plată pe suprafaţă pentru anul 2012 şi solicită autorităţii competente acordarea de sprijin financiar. Cuantumul sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis este de 100 lei/ha şi se acordă pentru suprafeţe de minim un hectar şi maxim 10 hectare cu culturi agricole, inclusiv, pe exploataţie”, potrivit Direcţiei Agricole pentru Dezvoltare Rurală Teleorman, care a mai precizat că ultima zi pentru depunerea cererilor este luni, 15 octombrie, plata începând a se face peste exact o lună, la 15 noiembrie. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.