Economie

Agricultorii din judeţ vor primi 100 de lei la hectar, după data de 15 noiembrie

Guvernul acordă sprijin financiar fermierilor din judeţ care au avut culturile afectate de secetă, valoarea ajutorului fiind de 100 de lei pe hectar. Sprijinul financiar se acordă pentru fiecare beneficiar într-o singură tranşă, după data de 15 noiembrie şi va vizează maxim 10 hectare de culturi agricole.

La nivelul judeţului Teleorman, potrivit datelor DADR Teleorman, aproximativ 19.000 de fermieri au depus cereri pentru a putea beneficia de acest ajutor, banii destinaţi acesto păersoane fiind deja în contul DADR Teleorman, iar după data de 15 noiembrie va începe şi virarea către fermierii care au solicitat acest ajutor, în ordinea depunerii cererilor.

Beneficiarii sprijinului financiar reprezentând ajutorul de minimis nu vor putea renunţa la calitatea de producători agricoli care exploatează suprafeţele de teren pentru care primesc sprijinul în cauză pe o perioadă de 36 de luni, începând cu anul în care sprijinul financiar a fost acordat. Solicitanţii de sprijin financiar eligibili în cadrul schemei de ajutor de minimis  sunt înregistraţi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cereri unice de plată pe suprafaţă pentru anul 2012, aceasta fiind una dintre condiţiile de bază pentru acordarea de sprijin financiar. Cuantumul sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis este de 100 lei pe ha şi se acordă pentru suprafeţe de minim un hectar şi maxim 10 hectare cu culturi agricole, inclusiv, pe exploataţie. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.