Eveniment

Agresiunea sexuală asupra minorului de 7 ani, infirmată de legişti. Băiatul va fi supus unei expertize psihiatrice

Scoala Stefan Cel MarePosibila agresiune sexuală asupra unui minor de 7 ani, elev al Şcolii “Ştefan cel Mare” din Alexandria, nu s-a confirmat. În urma cercetărilor, poliţiştii teleormăneni au stabilit că agresiunea nu a avut loc, după ce au efectuat cercetări la unitatea de învăţământ, în baza celor sesizate de tatăl copilului, ocazie cu care au fost audiate mai multe persoane.

Minorul a fost supus unui examen medical la Camera de Gardă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria şi, ulterior, la Serviciul Judeţean de Medicină Legală. Medicii au concluzionat că minorul nu prezintă leziuni specifice unei agresiuni sexuale. În cauză, se continuă cercetările pentru elucidarea tuturor aspectelor urmând ca minorul să fie supus şi unei expertize psihiatrice, potrivit lui Adrian Ilicea, purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman.

Cazul poate lua o altă întorsătură, însă, asta pentru că, minorul este posibil să fi dorit să atragă atenţia asupra a ceva ce i se întâmplă lui sau de frică să nu fie mustrat, a spus că a fost supus unei agresiuni sexuale, întrucât, în ziua respectivă, spun cadre didactice din şcoală, dar şi părinţi ai altor copii care învaţă în unitatea respectivă, elevul a agresat fizic alţi copii. Tot profesorii spun că este un elev neliniştit şi, potrivit Inspectoratului Şcolar, acesta a mai apelat la consiliere. În această situaţiei, excluzând existenţa unui act sexual, poate fi vorba fie de o imaginaţie extrem de bogată a unui copil, fie un alt tip de agresiune, fizică sau psihică, alta decât cea de natură sexuală. În urma expertizei psihiatrice, medicii, dar şi anchetatorii, vor să afle care sunt motivele care l-au împins pe cel mic să afirme că a fost supus unei agresiuni sexuale oribile. Se ştie că, în ziua de azi, accesul la informaţie este liber, iar copiii au o imaginaţie extrem de bogată, însă o astfel de afirmaţie poate fi nu numai rodul imaginaţiei unui copil, ci poate ascunde o traumă interioară a copilului. Totodată, ar putea fi vorba de inventarea unei tragedii pentru a scăpa de o eventuală pedeapsă pe care ar fi putut să o primească în urma unei “prostioare” pe care ar fi făcut-o la şcoală, respectiv agresarea altor colegi . O altă ipoteză poate fi aceea că elevul este într-adevăr agresat de un adult, fizic sau psihic. Aceste aspecte le poate stabili doar ancheta celor de la Protecţia Copillui, care au luat deja primele măsuri. “La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman şi al unităţii de învăţământ se vor face toate demersurile necesare pentru a analiza situaţia elevului în cauză,  prin asigurarea consilierii de specialitate atât pentru elev, cât şi pentru ceilalţi membri ai familiei. În urma discuţiei directorului unităţii de învăţământ cu familia, aceasta a menţionat că elevul a mai apelat la servicii de consiliere ale CJRAE şi că este de acord să accepte sprijinul de specialitate. Inspectorul Şcolar General a stabilit cu directorul Direcţiei Generale  pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului demararea activităţii de consiliere a elevului”, se arată într-un comunicat al ISJ Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.