Sport

Agenţia naţională Antidoping a venit în Alexandria – “Primii paşi spre un sport curat”, o campanie reuşită

doping 2Joi, 4 aprilie, la sala de sport a Liceului Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria a fost agitaţie mare, deoarece elevi de la mai multe licee teleormănene s-a întrecut în cadrul unei competiţii de volei. Evenimentul a fost organizat de Agenţia naţională Antidoping, în colaborare cu ISJ Teleorman, şi s-a bucurat de un număr mare de participanţi, iar principalul obiectiv al acţiunii a fost cel de combatere a dopajului, de promovare a sportului curat.

Prezenţa la Alexandria a conducerii agenţiei, implicit a preledintei Graziela Vâjială, a făcut ca acţiunea să fie una destul de amplă, iar gazdele au reuşit să desfăşoare un eveniment foarte bine realizat.

Sportivii liceelor participante la competiţia de volei au demonstrat că stăpânesc bine această disciplină, iar la final, organizatorii au efectuat festivitatea de premiere a întrecerii, dotată cu “Cupa Sport Curat”. În privinţa Agenţiei Naţionale AntiDoping, aceasta a oferit numeroase premii, pliante promoţionale, medalii si trofee celor care s-au evidenţiat, precum şi tinerilor care au reprezentat cel mai bine această campanie derulată la nivel naţional.

Însoţită de inspectorul şcolar general Valeria Gherghe, şi inspectorul de specialitate Ştefan Cioacă, preşedinta ANAD Graziela Vâjială a precizat faptul că “am profitat de această săptămână, în care se desfăşoară la nivel naţional Săptămâna Altfel, şi ne-am gândit să popularizăm campania noastră Primii paşi spre un sport curat în Alexandria. Este un eveniment pe care ne bucurăm să-l organizăm în Teleorman, unde am găsit sprijinul Inspectoratului Şcolar, iar toţi cei implicaţi ne-au sprijinit foarte bine. Sperăm să arătăm, prin această competiţie sportivă, acestor tineri, că se poate face o competiţie de înalt nivel şi atunci când este guvernată de profesionalism şi spiritul sportului curat, un sport fără dopaj, un sport care respectă principiile eticii, toleranţa şi fairplay-ul!”

De asemenea, inspectorul şcolar general Valeria Gherghe a precizat faptul că “asemenea acţiuni ar trebui organizate cât mai multe, în judeţ, deoarece trebuie să-i învăţăm pe elevi că nu numai în sport trebuie să fie curăţenie, ci toată viaţa lor să fie una curată”.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.