Social

Adunarea Generală a filialei judeţene AcoR – sesiune extraordinară

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, a participat miercuri, 21 octombrie, în Sala de întruniri publice din cadrul Palatului Administrativ al judeţului Teleorman, la sesiunea extraordinară a filialei judeţene a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.). La această sesiune au participat prefectul judeţului, Carmen Daniela Dan, membrii conducerii filialei judeţene ACoR, reprezentanţi ai autorităţilor publice invitate, alături de 25 de primari.

Sesiunea extraordinară a avut pe ordinea de zi a adunării generale trei puncte importante, respectiv adoptarea unui proiect de hotărâre privind înfiinţarea Structurii de Audit la nivelul filialei judeţene a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.), înfiinţarea amenajamentelor pastorale în judeţul Teleorman, acesta fiind şi cel mai intens discutat punct al ordinii de zi şi, al treilea punct pe ordinea de zi, completarea Consiliului Director al filialei judeţene A.Co.R.

În cadrul acestei întâlniri, Adrian Gâdea şi-a arătat disponibilitatea de a asigura alături de conducerea filialei judeţene A.Co.R, ori de câte ori este nevoie de sprijinul competent al specialiştilor din cadrul Consiliului judeţean Teleorman, suportul tehnic şi cea mai bună colaborare, având în vedere că în mediul rural trăiesc aproximativ 254.242 locuitori, reprezentând 67,36% din locuitorii judeţului Teleorman.

“Dacă vom reuşi să colaborăm cu bune rezultate, formând o echipă capabilă să producă idei, să dăm întâlnirilor noastre caracterul unor dezbateri eficiente, vom reuşi să construim o perspectivă corectă pentru armonizarea intereselor comunelor membre ale asociaţiei, în vederea dezvoltării economico-sociale echilibrate a acestora. Se conturează tot mai accentuat necesitatea de a lua în considerare formele noi de colaborare și întrajutorare reciprocă a comunelor, în domeniile administrativ, economic, financiar, social, cultural și instituțional, se fac, de asemenea, paşi importanţi pentru crearea și întreținerea unui sistem informațional integrat, precum și organizarea unor echipe de specialiști, capabili să analizeze și să ofere soluții pentru rezolvarea problemelor comunelor. Sigur, ne vom mai întâlni, pentru că problemele de dezvoltare din mediul rural sunt deosebite şi implică o abordare cât mai dinamică”, a spus Adrian Gâdea în cadrul întâlnirii.

Prefectul Judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan a precizat în legătură cu întâlnirea la care a participat în calitate de invitat că a fost o şedinţă tehnică, constructivă, în cadrul căreia s-a avut în vedere înfiinţarea la nivelul filialei judeţene a ACoR a structurii de audit, completarea consiliului director al filialei, s-au purtat discuţii pe marginea unui subiect care a fost atins şi în cadrul unei comisii de dialog social şi care mi se pare extrem de important, făcând referire la situaţia realizării amenajamentelor pastorale la nivelul judeţului, conform HG nr. 78/2015.

“În calitate de invitat în această şedinţă, mi-am dorit să transmit primarilor prezenţi că în rândul autorităţilor judeţene pot găsi sprijinul şi disponibilitatea de care au nevoie pentru o informare corectă şi pentru consultanţă, deoarece atunci când discutăm despre problemele comunităţii sau despre atragerea fondurilor europene , despre infrastructură, alimentare cu apă şi canal trebuie să funcţionăm ca o echipă. Cred că există mari şanse pentru progres deoarece pe noua politică de dezvoltare 2014-2020 sunt măsuri foarte bune pentru comunităţile locale şi îmi doresc ca Teleormanul să atragă cât mai multe fonduri europene”, a declarat prefectul de Teleorman, Carmen Daniela Dan. (C.P.)

One Comment

  1. un locuitor

    La cate ,,orgolii” in sensul prost al cuvantului au o serie de primari din judetul nostru nu ne mai mira nimic.
    Primarii care nu fac parte din ACoR sunt atotstiutori,autodidacti ai ca ei nu sa nascut inca nimeni.
    Daca nu se apeleaza la sprijin si consultanta pe care autoritatile le acorda primarii nu vor realiza nimic pentru cetatenii care i-au ales.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.