Sport

Adrian Mitea – singurul teleormănean în echipa naţională!

Bogdan Pană

De mult timp nu s-a mai vorbit despre un fotbalist alexăndrean la loturile naţionale ale României. În trecut, fotbalişti precum Florea Voicilă, Sorin Paraschiv, Dan Voicilă sau Vali Badea jucau în tricoul naţionalelor, la diverse categorii de vârstă, însă de câţiva ani nu s-a mai vorbit despre un fotbalist alexăndrean care să fie inclus în acţiunile lotului naţional.

De luni, 3 septembrie a.c., echipa naţională a României, Under 17, pregătită de Nicolae Ungureanu (fostul mare fundaş al Craiovei), a demarat o acţiune de pregătire pentru următoarea campanie de calificare. Între cei 20 de sportivi selecţionaţi la lot se numără şi un alexăndrean, Adrian Mitea, jucător care vine să acopere linia mediană a echipei! Alexăndreanul, de 16 ani, este component al echipei de juniori B a clubului Dinamo Bucureşti, iar evoluţiile sale au fost remarcate în mod deosebit de scouterii naţionale, sub 17 ani.

“Este un copil talentat, care demonstrează şi o mare capacitate de efort, iar modul în care joacă, inteligenţa lui în teren, au atras atenţia şi altor echipe”, a spus despre calităţile lui unul din antrenorii care l-au promovat pe Adrian Mitea la Dinamo. La clubul bucureştean, unde a ajuns de la vârsta de 12 ani, Mitea îl are ca antrenor pe Sorin Popescu, însă în stafful de juniori de la Dinamo se mai află Ionel Augustin, dar şi coordonatorul centrului, Ilie Alexe. Deşi a fost curtat de multe cluburi din ţară, dar şi de peste hotare (Austria Viena l-a urmărit pentru un eventual transfer), Adrian Mitea a preferat să rămână la Dinamo, sfătuit fiind în acest sens de familie, care îi este alături. Iar perspectivele pentru acest fotbalist care îşi demonstrează talentul sunt din cele mai promiţătoare.

În privinţa stagiului de pregătire pe care lotul naţional Under 17 al României îl desfăşoară în aceste zile (în perioada 3-12 septembrie), sub comanda selecţionerului Nicolae Ungureanu, sportivii vor susţine şi două jocuri de verificare, contra Finlandei, pe 9 şi 11 septembrie a.c. Pentru alexăndreanul Mitea, acest debut la lotul naţional este atât o confirmare a calităţilor sale, cât şi recunoaşterea muncii pe care el o arată la antrenamente. “Chiar dacă este copilul meu, pot spune că este foarte serios, am căutat să-i oferim condiţii pentru a face fotbal de performanţă, dar el a fost cel care a convins că vrea să facă sport. Are un stil de viaţă foarte corect, este preocupat de fotbal, dar nici şcoala nu o neglijează. Îi place ceea ce face, munceşte mult şi această selecţie vine să confirme seriozitatea lui, din teren şi din afara terenului”, a spus tatăl lui Adrian Mitea despre fiul său.

La debutul său în tricoul “naţionalei” României, dar şi pentru cariera lui de acum încolo, îi ţinem pumnii lui Adrian şi, cine ştie, poate că în curând vom auzi chiar mai multe despre acest talentat fotbalist alexăndrean.

Adrian Mitea (n. 14.03.1996); joacă pe postul de mijlocaş central;

– a început fotbalul la CSS Alexandria, unde a lucrat cu Iulian Gudan şi Justi Rizea;

– în 2008 s-a transferat la Dinamo Bucureşti, grupa de juniori pregătită de Sorin Popescu;

– a jucat în campionatele republicane în ultimii trei ani;

– a fost căutat de mai multe echipe, precum Austria Viena sau CFR Cluj;

– a fost selecţionat la lotul naţional Under 17 în această toamnă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.