Carmen Dumitrescu
Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria este un proces care preocupă atât autorităţile publice judeţene, dar şi pe cei care au interese directe sau indirecte legate de activitatea din cea mai importantă instituţie spitalicească din Teleorman. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, reabilitarea spitalului decurge în parametrii de eficienţă anticipaţi de autoritatea judeţeană: “La spitalul judeţean am fost chiar zilele trecute. Lucrurile merg bine. Sperăm că, în urma celor discutate cu constructorul, în luna martie să fie reabilitat corpul B şi cele două saloane din corpul A. Important e că până la acest moment suntem în grafic. Lucrările au decurs exact aşa cum au fost prevăzute, deci nu sunt probleme majore, aş putea spune. Suntem în grafic şi sperăm ca la finele lunii noiembrie să putem face recepţia lucrării şi să putem inaugura acest obiectiv major.”
În ceea ce priveşte inconvenientele pentru pacienţi, acestea au fost reduse la minimum, pentru că se doreşte o funcţionare cel puţin în parametri normali ai acestei unităţi spitaliceşti. De asemenea, şi corpul C al spitalului, care nu a fost cuprins în proiectul iniţial, a intrat acum în lupa autorităţii judeţene şi se vor face eforturi ca la finalul lucrărilor, să putem vorbi despre un cu totul altfel de spital judeţean, unul la standarde europene înalte, aşa cum a promis Liviu Dragnea, cel care s-a ocupat îndeaproape de acest proiect în anii în care a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
Pentru persoanele cu imaginaţie, spitalul judeţean reabilitat va avea un aspect total diferit faţă de ceea ce putem vedea momentan în cadrul instituţiei spitaliceşti. Astfel, va fi reorganizat accesul pacienţilor internaţi, dar şi circulaţia lor, lucru valabil şi pentru persoanele neinternate, a vizitatorilor şi personalului administrativ. Transporturile şi aprovizionarea în interiorul spitalului vor fi regândite, astfel încât să se eficientizeze toată activitatea din cadrul spitalului. Spaţiile de aşteptare vor fi şi ele modernizate iar pacienţii vor beneficia de saloane primitoare, cu grupuri sanitare individuale, astfel încât riscul apariţiei infecţiilor intraspitaliceşti să fie reduse la minimum. Ca atare, după recompartimentare, Spitalul Judeţean va avea 477 de paturi, dispuse în saloane modernizate iar partea administrativă va fi mutată la etajul 6 şi va fi reamenajată. În acelaşi timp, fiecare secţie va fi dotată cu un birou pentru şeful de secţie şi pentru asistentul şef iar fiecare departament va avea un birou destinat şefului de departament.
În condiţiile reabilitării şi ale ridicării spitalului judeţean într-o categorie superioară, ne putem aştepta la o reevaluare în ochii populaţiei a ceea ce înseamnă şi poate face această instituţie sanitară pentru potenţialii bolnavi ai judeţului…