Politic

Adrian Gâdea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Consiliul Judeţean Teleorman a rămas, oficial, fără preşedinte, la numai jumătate de an de la alegerile locale, după ce social-democratului Adrian Gâdea a fost validat în Parlament şi şi-a dat demisia de la şefia instituţiei marţi, 3 ianuarie.

„Astăzi (n.r. marţi, 3 ianuarie) mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Atribuţiile au fost deja preluate de vicepreşedintele Dănuţ Cristescu, iar la următoarea şedinţă ordinară se va şi lua act de demisia mea din Consiliul Judeţean. Ulterior, aşa cum prevedea legea, din rândul colegilor mei consilieri va fi ales un nou preşedinte”, a declarat deputatul PSD Adrian Gâdea.

În ceea ce priveşte persoana care-l va înlocui pe Adrian Gâdea la şefia Consiliului Judeţean, cea mai vehiculată variantă este actualul vicepreşedinte Dănuţ Cristescu, însă, susţin surse PSD, nu este exclus nici ca una dintre doamnele social-democrate care s-au ales cu mandate de consilier judeţean după locale să fie varianta preferată de organizaţia judeţeană a partidului pentru şefia instituţiei. De asemenea, nici turneanul Marian Petculescu nu este scos din cărţi atunci când vine vorba de varianta susţinută de PSD pentru a prelua preşedinţia Consiliului Judeţean.

Totodată, social-democraţii din judeţ vor desemna un alt reprezentant în Consiliul Judeţean pentru locul pe care-l va lăsa liber Adrian Gâdea şi, dacă ordinea de pe lista de candidaturi pentru scrutinul de pe 5 iunie va fi respectată, va fi validat în cadrul forului legislativ de la nivel de judeţ Daniel Banu (consilier juridic în cadrul Primăriei Alexandria). (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.