Politic

Adrian Gâdea se plânge că nu vrea lumea să se angajeze la Consiliul Județean

Președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea s-a plâns, la finalul ședinței ordinare de luni, 31 mai, despre faptul că nu se înscriu candidați la concursurile organizate de instituția pe care o conduce, aducând și un exemplu în acest sens, și anume două posturi de consilier achiziții publice, pentru care, spune social-democratul, se cereau studii juridice sau economice și experiență în domeniu sau nu, în funcție de tipul postului – debutant, asistent, superior – „studii economice, juridice, și nu s-a înscris nimeni; nu era o paletă restrânsă, ci era o paletă destul de largă”, a susținut șeful CJ Teleorman.

„Și la nivelul Consiliului Județean am avut două posturi scoase la concurs, la care din păcate nu s-a înscris nimeni, nu numai că nu a reușit să ia nimeni concursul, dar nu s-a înscris nimeni. Asta tot legat de toate zvonurile care circulau, că se angajează nu știu cum și nu știu pe ce condiții (…) Au fost două posturi la compartimentul de achiziții publice, două posturi vacante, scoase la concurs, nu s-a prezentat nici măcar o persoană. (…) se cereau studii economice, juridice, și nu s-a înscris nimeni. Nu era o paletă restrânsă, ci era o paletă destul de largă”, a spus Adrian Gâdea.

În realitate, posturile scoase la concurs de Consiliul Județean chiar sunt căutate, însă cele la care a făcut referire Adrian Gâdea erau unele cu niște criterii destul de greu de îndeplinit. Mai exact, posturile erau într-adevăr în cadrul compartimentului de achiziții publice, însă condițiile pe care ar fi trebuit să de îndeplinească persoanele interesate erau unele destul de selective. Astfel, candidații ar fi trebuit să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul fundamental „ştiinţe inginereşti”, în unul din următoarele domenii de licenţă: „inginerie civilă'”, „ingineria instalațiilor”, „inginerie electrică”, „inginerie energetică”, „inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale”; dar și cel puțin 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice. E adevărat, nu s-a prezentat nimeni la concurs, însă este curios de știut cum ar fi arătat lucrurile dacă, într-adevăr, erau solicitate studiile despre care a vorbit Adrian Gâdea. Cel mai probabil apăreau și amatorii… mai ales ținând cont de faptul că, de câțiva ani, salariile încasate de angajații instituției sunt mult peste cele din sectorul privat.

Discuția despre lipsa candidaților la concursurile organizate de Consiliul Județean a plecat de la un subiect intens dezbătut în spațiul public, în ultima perioadă, respectiv concursul organizat pentru ocuparea funcției de director al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, care s-a soldat cu un eșec răsunător, în contextul în care dintre cei patru candidați înscriși, doi nu s-au prezentat, iar alți doi au luat sub 15 puncte din totalul de 100 și minimul de 70.

„Au circulat foarte multe legende, nu vă ascund că au venit tot felul de persoane pe la mine, să mă întrebe tot felul de lucruri, că susțin pe nu știu cine, că am vorbit cu nu știu cine. Le-am spus tuturor celor care au venit să nu mai abordeze acest subiect, că eu îmi doresc să se înscrie cât mai mulți și să câștige cel mai bun. Știu că au fost patru care s-au înscris, la examenul scris s-au prezentat două persoane, iar niciuna dintre cele două persoane nu a reușit să ia nota necesară pentru a trece la proba următoare, adică interviul. Va fi reluată procedura, iar eu îmi doresc să se înscrie numai oameni pregătiți, ca să avem un director dat de un concurs. Circulau tot felul de legende, cei care veneau cu tot felul de lucruri de pe piața zvonurilor, sunt convins că s-au lămurit acum că lucrurile au stat cu totul și cu totul diferit față de cum le gândeam înainte de examen”, a spus Adrian Gâdea, referitor la concursul organizat pentru funcția de director al DGASPC Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.