Politic

Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman: „Peste 720 km de drumuri județene asfaltate și alte 10 drumuri în lucru”

– Domnule președinte, sunt domenii de mare interes pentru teleormăneni – infrastructura de transport și cea de sănătate. Are Consiliul Județean un program privind modernizarea infrastructurii rutiere județene și comunale, precum și a celei de sănătate?

– Ceea ce trebuie să știe locuitorii județului Teleorman este că avem obiective și proiecte importante pentru dezvoltarea județului Teleorman, din care o mare parte se vor realiza în perioada următoare. Este vorba de dezvoltarea atât a infrastructurii rețelei de drumuri județene, cât și de sănătate publică, două domenii importante pentru care avem și finanțarea asigurată, respectiv din fonduri europene și din programul PNDL. Și, spre norocul nostru, și prin contribuția mea directă cât am fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, suntem într-o situație favorabilă. În Teleorman sunt peste 720 de km drumuri complet asfaltate, altele, pe o lungime de 12 km, sunt betonate, 10 drumuri în lucru care vor fi redate circulației, o parte în acest an, alta în anul viitor. Suntem județul care ocupă un loc în primele 5 din țară, în ce privește rețeaua de drumuri județene asfaltate.

– Aș vrea să ne referim mai concret la ce se întâmplă pe drumurile județene în momentul de față, unde se lucrează și în ce stadiu sunt lucrările?

– Aș începe cu două proiecte noi, respectiv cel al drumului de la Blejești la Cosmești, circa 8,5 km, al cărui proiect de reabilitare este în procedura de achiziții, la același stadiu fiind și proiectul de modernizare a drumului Cosmești – Siliștea, cu o lungime de peste 8 km. Ambele drumuri vor fi reabilitate și modernizate din fonduri PNDL.

Un alt drum județean care se află în licitație pe fonduri europene este DJ503 (Drăgănești Vlașca – Botoroaga – Moșteni – Videle – Blejești – Purani – Poeni – limita județ Dâmbovița), cu o lungime de 48,4 km.

Avem și mai multe drumuri finanțate din bugetul Consiliului Județean, aflate în stadii diferite de execuție. Drumul de la Botoroaga la Frăsinet, de peste 12 km, va fi modernizat, stadiul proiectului fiind în faza de derulare a contractului de execuție a lucrărilor. Alte propuneri pentru acest an sunt în diverse stadii de pregătire. Așa, de pildă, drumul de la Mereni la Botoroaga, al cărui proiect este în stadiul de pregătire a achiziției pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pe o distanță de 18,6 km. Un drum care leagă trei comune, respectiv Sfințești -Vârtoape – Trivalea Moșteni, pentru care este în pregătire, de asemenea, achiziția pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții. Nu numai drumurile  sunt în diverse stadii de execuție, ci și alte lucrări adiacente. Este vorba de un pod peste râul Călmățui la km 87 + 891-87 +904. Un alt pod este cel tot peste râul Călmățui în comuna Dracea, satul Zlata, km 109, care este în stadiul de pregătire a achiziției pentru elaboararea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții. O lucrare de mare anvergură este realizarea subtraversării pe drumul județean 504 pe raza comunei Orbeasca, la km 66 +210, km 66+476, km 68 +164 și km 68 +450, pentru care este în pregătire achiziția pentru elaborarea documentației de avizarea a lucrărilor de intervenții. Și, nu în ultimul rând, o altă lucrare este cea de realizare de șanțuri betonate și construirea subtraversării pe drumul județean 506 pe raza comunei Vitănești. Este o lucrare complexă care se află în stadiul de pregătire a achiziției pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții. Sigur, mai sunt multe alte investiții la care se lucrează pentru asigurarea documentației necesare și pregătirea pentru scoaterea la licitație a proiectelor de executare a lucrărilor la fiecare obiectiv în parte.

One Comment

  1. Asta vrea sa faca parte si din lotul Belina si din lotul Teldrum! Fura pentru Livache!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.