Politic

Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman: “Drumurile județene se asfaltează, se reabilitează și se modernizează”

– Domnule președinte, câți kilometri de drumuri județene sunt în Teleorman?

– Este vorba de o rețea de peste 820 de kilometri, destul de cuprinzătoare, în sensul că se asigură o mobilitate a locuitorilor din comunele județului, precum și transporturile comerciale și de persoane dintr-o localitate în alta și, bineînțeles, legăturile din satele și comunele județului la drumurile naționale, atât în interiorul județului Teleorman, cât și legăturile cu alte județe vecine sau din țară.

– Toate drumurile județene sunt asfaltate?

– Am putea spune că, din acest punct de vedere, nu avem probleme, toate drumurile fiind într-o stare bună de circulație, chiar și cele pietruite, care vor intra anul viitor într-un proces de modernizare și reabilitare prin asfaltare. În momentul de față, în Teleorman 765 de km de drumuri județene sunt asfaltate și 46 de km pietruite, situându-ne din acest punct de vedere în primele 5 județe în clasamentul făcut de specialiștii în materie.

– În această perioadă propice lucrărilor de construcții, unde se execută lucrări și la ce  drumuri se face documentația necesară pentru modernizare, reabilitare și asfaltare?

– În prezent, se lucrează efectiv la 5 drumuri județene, începând cu cel de la Drăgănești Vlașca limită Județul Dâmbovița, respectiv 48,4 km, care este finanțat  din fonduri europene. În ce privește cele finanțate din fondurile Consiliul Județean, sunt în diverse stadii de lucru drumurile: Cosmești – Siliștea de 8,1 km, care este în stadiu avansat; Rădoiești – Săceni pe o distanță de 11,8 km, unde lucrările sunt în termenul stabilit. Un alt drum la care se lucrează, respectiv se asfaltează este cel care leagă Călinești de Antonești, pe o distanță de 7,5 km. De asemenea, drumul de la Botoroaga la Frăsinet, de peste 12,3 km, lucrările fiind executate în proporție de peste 60 la sută. Sunt în faza de proiectare, avizare și achiziția lucrărilor drumurile: Sfințești – Vîrtoape – Trivalea Moșteni – 12,9 km, Drăgănești Vlașca, limită județul Giurgiu de 2,7 km și Siliștea Gumești limită județul Argeș o distanță de 4,2 km. În present, se mai lucrează și la documentația pentru drumul de 7,7 km Crângeni – limită județul Olt, precum și la cel dintre Blejești și Cosmești de 8,5 km. Va intra în procesul de modernizare și drumul Botoroaga – Mereni, de 10,5 km. De asemenea, sunt în faza de proiectare și 2 poduri peste râul Călmățui pentru a face legătura între Dracea și Comuna Călmățui până la Crângeni.

– O ultimă întrebare, domnule președinte. Câți kilometri de drumuri județene ar mai fi de asfaltat și cât ar putea dura perioada de construcție?

– Lucrul acesta este greu de precizat. Putem spune câți km de drum județean mai sunt de asfaltat, dacă facem o diferență între cele pietruite în prezent, adică 46 de km, și cele la care se lucrează în prezent, respectiv 37,8 km. Diferența, de 8,2 km, dar nu știm deocamdată când și cum se vor realiza. Este greu de prognozat. Poate chiar în mandatul viitor, dar depinde de câți bani are Consiliul Județean ca să le termine pe cele începute, plus cât ar putea primi din fonduri guvernamentale și europene. Acest lucru este destul de dificil de estimat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.