Economie

Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman: Avem un program de modernizare și dotări de ultima generație și pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Roșiori de Vede

– Domnule președinte, v-ați propus ca în acest an să implementați un program destul de îndrăzneț de investiții în spitalele care sunt subordonate Consiliului Județean Teleorman. În ce stadiu sunteți?

– Deja, la Spitalul Județean de Urgență Alexandria lucrările sunt aproape finalizate la noul corp de la partea de urgență, iar în curând va fi finalizată documentația tehnică pentru celelalte obiective stabilite. De asemenea, și la Spitalul din Roșiori de Vede suntem avansați cu pregătirea proiectelor care vor intra în lucru imediat în perioada  următoare. În situații similiare sunt și lucrările de la Poroschia și, practic, de la toate unitățile spitalicești din județ care sunt finanțate de la bugetul Consiliului Județean.

– Domnule președinte, știți foarte bine că Spitalul de la Roșiori prezintă un interes aparte pentru cei care se internează aici. Vor avea ei condiții și mai bune de tratament în perioada următoare?

– Avem și pentru această mare unitate spitalicească, printre primele în țară, un program de investiții bine conturat care se va realiza începând din acest an. Este vorba de modernizarea unor secții de tratament, dar și o dotare cu aparatură medicală de ultimă generație pentru a asigura serviciile medicale de cea mai bună calitate necesare însănătoșirii celor care apelează la serviciile acestei unități spitalicești cunoscută și recunoscută în rândul medicilor profilați în acest domeniu, cât și al pacienților, pentru rezultatele bune obținute în tratarea și vindecarea bolilor de plămâni.

– În ce constau, concret, investițiile de la Spitalul din Roșiori de Vede?

– Este vorba de o serie de echipamente medicale pentru laboratorul de analize medicale de înaltă performanță, un termostat pentru incubator pentru îmbunătățirea rezulatelor de la analizele medicale, un analizator de mână, precum și un analizator  de coagulare a sângelui. Pentru secțiile medicale au fost cumpărate din fonduri de la CJT, dar și fonduri europene, electrocardiografe, un videobronhoscop flexibil, defibrilator semiautomat, concentrator de oxigen, monitor pentru funcțiile vitale și două tărgi hidraulice; toate acestea dau medicilor posibilitatea să pună un diagnostic corect și un tratament adecvat. Mai pot spune că se acordă o mare atenție spitalului de plămâni de la Roșiori, ținând cont de faptul că în acest an, intră într-un proces de acreditare după 12 ani de activitate apreciată de toți cei care au fost nevoiți dintr-un motiv sau altul să treacă pe la această unitate medicală, printre primele din țară. De altfel, asemenea investiții vor continua în perioada următoare, atât pentru dotarea secțiilor medicale cu aparatură de ultimă generație, cât și alte lucrări de modernzare a spitalului în întregul său pentru îmbunătățirea calității asistenței medicale și a tratamentelor necesare celor care au nevoie de asemenea tratamente pentru a-și continua viața în cele mai bune condiții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.