Economie

Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean: “Avem pentru acest an investiții noi, dar și pe cele care vin din 2020 pentru finalizare”

– Domnule președinte, are Consiliul Județean o prognoză a investițiilor proprii care se vor face în județ în acest an?

– Avem un asemenea plan de proiecte și obiective propuse, respectiv investiții noi, dar și cele care vin din 2020 și se vor continua și finaliza în 2021. Cel mai important pentru noi este, dincolo de modernizarea și construirea de unități noi în rețeaua de sănătate publică, și reabilitarea, modernizarea și asfaltarea completă a unei importante rețele de drumuri județene, care să facă mai ușoară deplasarea  oamenilor dintr-o localitate și alta.

– Concret, care sunt aceste drumuri și în ce stadiu este documentația în momentul de față?

– Aș începe cu două proiecte noi, respectiv cel al drumului de la Blejești la Cosmești, circa 8,5 km, al cărui proiect de reabilitare este în procedura de achiziții, la același stadiu fiind și proiectul de modernizare a drumului Cosmești – Siliștea, cu o lungime de peste 8 km. Ambele drumuri vor fi reabilitate și modernizate din fonduri PNDL.

– Acestea sunt proiecte noi. Mai sunt și drumuri a căror modernizare a început anul trecut și care vor fi finalizate în acest an?

– Da. Sunt mai multe drumuri finanțate din bugetul Consiliului Județean, aflate în stadii diferite de execuție. Drumul de la Botoroaga la Frăsinet, de peste 12 km, va fi modernizat, stadiul proiectului fiind în faza de derulare a contractului de execuție a lucrărilor. Alte propuneri pentru acest an sunt în diverse stadii de pregătire. Așa, de pildă, drumul de la Mereni la Botoroaga, al cărui proiect este în stadiul de pregătire a achiziției pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pe o distanță de 18,6 km. Un drum care leagă trei comune, respectiv Sfințești -Vârtoape – Trivalea Moșteni, pentru care este în pregătire, de asemenea, achiziția pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții. Nu numai drumurile  sunt în diverse stadii de execuție, ci și alte lucrări adiacente. Este vorba de un pod peste râul Călmățui la km 87 + 891-87 +904. Un alt pod este cel tot peste râul Călmățui în comuna Dracea, satul Zlata, km 109, care este în stadiul de pregătire a achiziției pentru elaboararea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții. O lucrare de mare anvergură este realizarea subtraversării pe drumul județean 504 pe raza comunei Orbeasca, la km 66 +210, km 66+476, km 68 +164 și km 68 +450, pentru care este în pregătire achiziția pentru elaborarea documentației de avizarea a lucrărilor de intervenții. Și, nu în ultimul rând, o altă lucrare este cea de realizare de șanțuri betonate și construirea subtraversării pe drumul județean 506 pe raza comunei Vitănești. Este o lucrare complexă care se află în stadiul de pregătire a achiziției pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții. Sigur, mai sunt multe alte investiții la care se lucrează pentru asigurarea documentației necesare și pregătirea pentru scoaterea la licitație a proiectelor de executare a lucrărilor la fiecare obiectiv în parte.

– Se pare că o să aveți ceva bani pentru aceste investiții ținând seama de faptul că, zilele trecute, Ministerul Dezvoltării a virat în contul Consiliului Județean Teleorman peste 3.476.451 lei.

– Da, dar această sumă este destinată decontării facturilor pentru unele obiective de investiții realizate deja prin etapele 1 și 2 al PNDL. Concret, este vorba doar de drumul de la Orbeasca la Călinești și suma este doar jumătate din cea pe care o așteptam. Nu știm ce se va întâmpla în continuare…

One Comment

  1. Domnule Gâdea e liberă funcția de vâslaș pe Brațul Belina. De ce nu încerci? Se plătește în știuci și în carași la copcă …exact ce avem nevoie…. înghețare proiect “Statul la stat”
    Dacă ciumatului ăstuia i-ar spune cineva “ Analfabetule funcțional” oare o înțelege despre ce e vorba?
    De X de ani modernizați drumuri, bineînțeles prin PNDL!
    Când ați încercat prin fonduri europene v-a prins OLAF (Oficiul european Antifraudă, o instituție a Comisiei Europene), care a constat o fraudă de peste 21 milioane euro din fonduri UE.
    Restul… la Sfântu’ Așteaptă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.