Politic

Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean: “Anul 2022 a fost un an bun pentru județul Teleorman în ce privește investițiile, iar 2023 se anunță chiar mai bun”

– Domnule președinte, în ce au fost investite anul trecut cele mai mari sume de bani din bugetul Consiliului Județean?

– Anul trecut a fost un an bun în ce privește finanțarea a tot ceea ce înseamnă investiții, dar și cheltuieli curente, care au dus la crearea de condiții mai bune pentru locuitorii județului atât din mediul urban, cât și cel rural. A fost un cumul de activități începând de la infrastructura rutieră și continuând cu dotarea și construcția unor spații noi spitalicești, precum și a unităților sociale necesare populației din localitățile județului Teleorman. Mai concret, pot să spun că au fost finalizate lucrările de modernizare a peste 125 km de drumuri județene. unde s-au investit mai mult de 240 milioane lei. Printre acestea, aș aminti de drumurile pe care se circulă în cele mai bune condiții de la Orbeasca la Călinești, Negreni – Scurtu Mare, Antonești – Rădoiești și Călinești – Antonești. Și vom continua în 2023 să finanțăm lucrările de la alte 4 drumuri, respectiv Rădoiești – Săceni, Blejești – Cosmești, Cosmești – Siliștea și Drăgănești Vlașca – Videle limită de județ Dâmbovița. Toate acestea vor fi redate circulației modernizate și asfaltate.

În ce privește dotarea spitalelor a fost adusă aparată medicală de ultimă generație atât la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, cât și la cel de la Roșiorii de Vede, precum și cel de la Poroschia. A fost construit un corp nou pentru creșterea capacității de primiri urgențe a Spitalului din Alexandria, îmbunătățindu-se astfel condițiile de diagnosticare corectă și imediată a pacienților. Au fost cheltuite sume importante de bani pentru investiții în sănătate și în domeniul social și de întreținere a unităților din rețeaua de ocrotire a copiilor și persoanelor cu dizabilități.

– Sigur, este un volum mare de lucrări. Unele dintre acestea vor continua și în 2023. Ce investiții noi se vor face în tot ceea ce înseamnă unități ale Consiliului Județean?

– Așa cum este conturat bugetul pentru acest an, vom avea categoric sume mult mai mari decât anul trecut atât pentru modernizarea și asfaltarea drumurilor, cât și pentru sistemul de sănătate, pentru finanțarea dotărilor medicale, dar și construcții noi pentru lărgirea activității spitalelor și a tot ceea ce înseamnă parte socială. Așa de pildă, vor continua lucrările la drumurile Rădoiești – Săceni, Blejești – Cosmești, Cosmești – Siliștea și Drăgănești Vlașca – Videle – limită de județ, precum și alte construcții noi care să facă la un loc o infrastructură modernă pentru tot județul și care să rivalizeze cu cele din alte județe din țară. În ce privește spitalele, la Alexandria va începe construcția unui nou corp cu 5 nivele, la Roșiorii de Vede se vor investi sume importante pentru modernizarea și dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație, la fel și la Spitalul Poroschia. Pot să spun, fără să greșesc, că și în acest an vom avea bani în buget pentru a acoperi toate cheltuielile, astfel încât  populația să beneficieze de cele mai bune condiții de deplasare, de lucru și de asistență medicală și socială.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.