Politic

Adrian Gâdea, președinte Consiliul Județean Teleorman / “Avem un program complex de reabilitare și modernizare a drumurilor județene pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație la nivelul exigențelor teleormănenilor”

– Domnule președinte, care este starea drumurilor pe care le gestionează Consiliul Județean Teleorman, respectiv, am putea spune chiar dumneavoastră ca președinte?

– În această perioadă, pe toate drumurile județene se desfășoară lucrările de întreținere și se face evaluarea fiecărui drum în parte, astfel încât să asigurăm cele mai bune condiții de circulație pentru autoturisme, mijloacele de transport în comun și a celor pentru mărfuri, de fapt tot ceea ce înseamnă sistemul de mobilitate a locuitorilor județului nostru în interior, dar și în afara județului. Se fac lucrări de asfaltare pe porțiunile degradate, de refacere a sistemului indicatoarelor de circulație, respectiv tot ceea ce presupune o rețea de drumuri bine întreținută.

 – Consiliul Județean a aprobat la începutul acestui an o Hotărâre privind drumurile județene care se vor reabilita și moderniza sau se vor construi de la zero. În ce stadiu sunt acum lucrările de realizare a documentației și la care din drumurile respective se lucrează efectiv în prezent?

– Aș vrea să le spun locuitorilor județului Teleorman că se fac lucrări de modernizare și de reabilitare, precum și construire de drumuri din bugetul Consiliului Județean, acestea fiind parte a unor impozite și taxe plătite de locuitorii județului sau alte forme de alimentare a bugetului județean și, categoric, oamenii trebuie să știe pe ce se dau banii lor și cum sunt configurate veniturile proprii din bugetul Consiliului județean. De asemenea, sunt alocate și fonduri europene și guvernamentale. Iată câteva din acestea. Drumul de la Frăsinet la Botoroaga care are peste 12 km. Este un drum la care deja se lucrează, urmând a fi finalizat în luna septembrie. În același program propriu de investiții al Consiliului Județean Teleorman este și drumul de la Antonești la Rădoiești, respectiv 8,1 km care a fost deja recepționat. În aceste zile se lucrează și la Drumul Județean Rădoiești – Săceni. Un alt drum care a intrat în procesul de modernizare și care se va finaliza în perioada imediat următoare este și cel de la Călinești la Antonești. Este un drum de aproape 8 km. Alte două drumuri pentru care am început întreaga procedură privind proiectarea și realizarea documentației sunt cele de la Blejești – Cosmești și Cosmești – Siliștea. Primul drum, respectiv cel de la Blejești – Cosmești, are 8,5 km care va fi reabilitat, lucrările având o valoare de peste 15 milioane lei, pentru care am depășit stadiul de procedură de achiziție a documentației. Al doilea drum din zona respectivă, cel de la Cosmești – Siliștea, este un drum de peste 8 km și va fi modernizat, valoarea lucrărilor fiind stabilită la peste 20 de milioane de lei. În această perioadă se lucrează la realizarea proiectului pentru modernizare și reabilitare a drumului de la Drăgănești Vlașca la Botoroaga – Moșteni -Videle – Blejești – Purani – Poeni – limită județul Dâmbovița. Este vorba de unul dintre cele mai lungi drumuri, respectiv peste 48 de km. De reținut că acest drum se modernizează cu fonduri europene, iar lucrările vor începe undeva în luna iulie a acestui an. De asemenea, se lucrează la întocmirea documentației pentru reabilitarea și modernizarea DJ 504 B Trivalea Moșteni – Vârtoape – Sfințești și DJ612 Botoroaga – Mereni. Sigur însă rețeaua de drumuri în județul Teleorman este în atenția noastră și, în ultimul timp, chiar dacă au fost unele greutăți, am reușit și vom reuși să facem în așa fel încât să avem drumuri bine întreținute și să construim altele noi, încât cea mai mare parte a tot ceea ce înseamnă drumuri județene să corespundă cerințelor locuitorilor județului și ale celor care tranzitează județul nostru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.