Politic

Adrian Gâdea, președinte Consiliul Județean: “Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene, obiective prioritare pentru județul Teleorman”

– Domnule președinte, în bugetul pentru acest an al județului Teleorman sunt prevăzute fonduri financiare pentru lucrări de reabilitare și modernizare a drumurilor județene și naționale?

– În proiectul de buget pentru acest an, Consiliul Județean are prevăzute și fonduri pentru reabilitarea și modernizarea unei importante rețele de drumuri, atât județene, cât și naționale. Pot să-i informez pe teleormaneni că modernizarea și reabilitarea drumurilor județene sunt priorități pentru Consiliul județean și pentru mine personal. dar și pentru consilierii interesați să demonstreze oamenilor că se țin de promisiunile făcute în campania electorală.

– Practic, până la această dată, ce drumuri sunt în lucru?

– Avem proiecte și obiective care chiar vor îmbunătăți realmente infrastructura rutieră locală și județeană. Este bine ca cetățenii județului nostru să fie încrezători că  programul stabilit pentru acest an va fi realizat. Aș începe prin a anunța cele două proiecte noi, respectiv cel al drumului de la Blejești la Cosmești, un drum de 8,5 km care va fi reabilitat cu o valoare a lucrărilor de aproape 15,7 milioane lei pentru care suntem în procedură de achiziție a documentației. Al doilea drum care a intrat în procesul de modernizare este cel de la Cosmești – Siliștea, cu o lungime de peste 8 km, iar valoarea lucrărilor ce vor fi executate este de peste 20 de milioane lei. Un alt drum este cel de la Drăgănești Vlașca – Botoroaga – Moșteni – Videle – Blejești – Purani- Poeni – limită județul Dîmbovița, un drum de peste 48 de km. Finanțarea lucrărilor pentru acest drum se face din fonduri europene, iar lucrările vor începe în vara acestui an. Din bugetul Consiliului Județean se va finanța modernizarea și asfaltarea unui număr important de drumuri judetene, cum ar fi: drumul de la Frăsinet la Botoroaga la care are peste 12.3 km, cu un deviz în valoare de peste 24  milioane lei, la care deja se lucrează. Va fi modernizat, în același pachet de investiții și drumul de la Antonești până la Rădoiești, respectiv 8,1 km, cu un deviz general de peste 18,5 milioane lei, iar din primăvară vor începe și lucrările la tronsonul Rădoiești – Săceni. De asemenea, intră într-un proces de reabilitare și modernizare  și drumul Călinești -Antonești, pe o distanță de 7,5 km, cu lucrări în valoare de aproape 18 milioane lei. În total, este vorba de 8 drumuri județene din care cea mai mare parte vor fi gata până în toamna acestui an. Pe lângă acestea, mai avem și alte proiecte de investiții în infrastructura rutieră, așa cum sunt cele de la Călmățuiu, Orbeasca, Dracea și Vitănești. Odată cu finalizarea reabilitării și modernizării acestor drumuri se va îmbunătăți radical infrastructura rutieră a județului și va da o notă de civilizație multor localități din Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.