Politic

Adrian Gâdea: “Obiective și proiecte importante pentru dezvoltarea județului Teleorman”

– Domnule președinte, suntem într-o perioadă în care este destul de dificil să vorbim de un program complex și extins de obiective și proiecte pentru anii următori  privind modernizarea infrastructurii rutiere județene și comunale, a celei pentru sănătate și, în general, a tot ceea ce ține de Consiliul Județean?

– Ceea ce trebuie să știe locuitorii județului Teleorman este că avem obiective și proiecte importante pentru dezvoltarea județului Teleorman, din care o mare parte se vor realiza în perioada următoare. Este vorba de dezvoltarea atât a infrastructurii rețelei de drumuri județene, cât și de sănătate publică, două domenii importante pentru care avem și finanțarea asigurată, respectiv din fonduri europene și din programul PNDL. Și, spre norocul nostru, dar și contribuția mea directă din funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării până la venirea noului guvern, suntem într-o situație favorabilă.

Concret, în acest an vom derula un program de investiții din fonduri europene în infrastructura de sănătate publică, respectiv Spitalul Județean de Urgență Alexandria, finanțat din fonduri europene, prin POR, Axa privind Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, unități de primire urgențe. Este un proiect pentru care a fost încheiat contractul de proiectare și execuție lucrări, precum și derularea achiziției de echipamente medicale pentru 10 loturi, începând de la videolaringoscop și până la aparat ecograf Doppler. De asemenea, a fost reluată procedura de achiziție echipamente pentru 3 loturi de videoproiectare, mobilier și truse chirurgicale.

Un alt proiect este Creșterea eficienței energetice a clădirii Serviciului Județean de Ambulanță Alexandria, finanțat prin POR, pentru care este în derulare contractul de servicii de proiectare, iar achiziția de lucrări va fi demarată după finalizarea proiectării.

Tot pentru modernizarea activității spitalicești, am inițat un proiect privind dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean Alexandria tot printr-un program european, respectiv POR, unde avem în pregătire reluarea procedurii de achiziție de furnizare de echipamente medicale și nemedicale. În același timp, vor fi dotate cabinetele medicale cu tehnologie modernă de chirurgie generală, gastroenterologie, urologie, nefrologie, medicină internă și compartiment sterilizare.

– Sigur, este un program destul de complex prin care se vor asigura condiții spitalicești de cea mai bună calitate, spre mulțumirea celor care vor fi nevoiți să apeleze la serviciile medicale la Spitalul de Urgență din Alexandria. Teleormănenii mai vor însă și drumuri mai bune, mai ales în interiorul județului. Sigur s-au reabilitat și modernizat multe drumuri județene, s-au asfaltat, locuitorii satelor respective nu mai merg prin noroi sau praf. Anul acesta sunt în derulare în județ pentru extinderea rețelei de drumuri județene modernizate și asfaltate?

– Pentru rețeaua de drumuri județene avem 5 proiecte finanțate prin programe PNDL, care au fost începute anul trecut și se continuă în acest an. Aș începe cu modernizarea drumului de la Scurtu Mare până la Negreni, respectiv peste 7 km, un proiect în stadiul de contract de execuție a lucrărilor.Tot din anul trecut vine și proiectul de modernizare a drumului Orbeasca – Călinești, peste 8 km, iar derularea contractului este în stadiul de execuție. În continuarea acestui drum este un altul, care pleacă din Călinești și face legătura cu satul Antonești, peste 7,5 km al cărui proiect este în derulare, la nivel de execuție a lucrărilor. De la Antonești pornește un alt drum intrat în procesul de modernizare de 8,1 km până la Rădoiești, care este deja în stadiul de execuție a lucrărilor conform proiectului. Și nu se oprește la Rădoiești, se prelungește până la Săceni, respectiv peste 11,8 km. Pentru acest proiect au fost deja întocmite documentele PAC, POE și cele de obținere a avizelor, autorizațiilor conform certificatului de urbanism, iar în derulare este întocmirea proiectului tehnic de execuție.

Un drum important regional care este în achiziție, DJ 503 care pornește de la Drăgănești Vlașca și ajunge până la limita cu județul Dîmbovița, respectiv peste 48,4 Km, finanțat în întregime din fonduri europene prin programul POR, pentru care este în derulare achiziția. Toate aceste drumuri vor asigura circulația în condiții dintre cele mai bune, nu numai pentru populația din localitățile respective, ci și a celor din zonele adiacente acestora.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.