Politic

Adrian Gâdea: „La nivelul judeţului Teleorman au fost depuse 342 de proiecte pentru PNDL II”

La nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a expirat perioada celor 30 de zile în care toate unităţile administrativ-teritoriale care au avut proiecte, au avut posibilitatea să le depună, a precizat Adrian Gâdea, secretar de stat în cadrul Ministerului.

„Data de 17 martie a fost ultima zi şi, în această perioadă, evaluăm toate solicitările şi toate proiectele care au fost propuse de colegii primari din ţară, facem o verificare în paralel cu Fondurile Europene şi când spun asta vreau să punctez că, drept o strategie a Ministerului pentru perioada următoare, tot ceea ce constatăm că s-a depus pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar în acelaşi timp constatăm că s-a depus şi pe unul din  programele cu fonduri europene, fie că vorbim de Programul Operaţional Regional, fie că vorbim de Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, toate aceste proiecte le vom lăsa acolo, pentru că interesul nostru este să atragem în perioada următoare cât mai multe fonduri europene, iar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală să finanţăm toate proiectele ce nu au şanse să atragă aceste fonduri europene. S-a demonstrat că PNDL a fost singurul program de succes, încheiat în anul 2013 de Liviu Dragnea, vicepremier la acea vreme şi ministru al Dezvoltării Regionale”, a declarat Adrian Gâdea în cadrul unei conferinţă de presă ce a avut loc luni, 27 martie, la sediul judeţean al PSD Teleorman.

Potrivit preşedintelui PSD Teleorman, tot ceea ce a fost în finanţare şi ce este finanţat şi contractat până la data de 31 decembrie 2016 este cuprins în PNDL I, respectiv 4.774 obiective, din care, în prezent, sunt finalizate peste 1.500 de obiective.

„Începând cu 1 ianuarie 2017 a început PNDL II, un program în cadrul căruia trebuie să finanţăm, în perioada 2017-2020, nu mai puţin de 9.500 obiective, din care 2.500 creşe şi grădiniţe, 2.000 şcoli (în special şcoli care nu au autorizaţie de funcţionare) şi 5.000 de obiective comune (alimentări cu apă, sisteme de canalizare, dispensare, drumuri, iluminat public)”, a mai precizat Adrian Gâdea.

Fondurile alocate pentru PNDL II sunt în sumă totală de 30 miliarde lei, pentru care au fost depuse 12.400 de solicitări, cu o valoare de 71,5 miliarde de lei.

„La nivelul judeţului Teleorman au fost depuse, în perioada celor 30 de zile, 342 de proiecte”, a mai spus Adrian Gâdea. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.