Politic

Adrian Gâdea: “Îi îndemn pe toţi teleormăneni să vină la vot şi să voteze programul PSD pentru o Românie în Uniunea Europeană”

–  Domnul Gâdea, cum comentaţi dumneavoastră, din poziţia de preşedinte al PSD Teleorman, atmosfera în care sau desfăşurat dezbaterile politice de o parte şi de alta, Putere şi Opoziţie, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare?

– În ce priveşte temele de campanie, noi am pornit de la ideea că, atâta timp cât reuşim să ne realizăm programul cu care am câştigat alegerile locale şi parlamentare de acum doi ani, am răspuns cerinţelor populaţiei. În acest context, Guvernul PSD – ALDE a mărit salariile, a mărit pensiile, precum şi toate celelalte venituri sociale cuvenite populaţiei. Oamenii au simţit că banii de buzunar sunt mai mulţi, că investiţiile au crescut, mai ales în zonele rurale, subvenţiile pentru agricultură au fost mai mari ca niciodată în ultimii ani. PSD este un partid responsabil şi care nu face altceva decât să guverneze, aşa cum s-a angajat, doar în folosul cetăţenilor şi nu împotriva lor. Nu cred că în momentul acesta este un cetăţean din România care să nu observe că s-au adus cu mult curaj o serie de îmbunătăţiri structurale şi materiale în toate sferele de activitate. Eu cred că toţi oamenii ştiu acum cine poate şi are curajul ca şi în România să se facă politică prin care populaţia să fie beneficiara directă a unor câştiguri salariale ca în Europa pentru pentru aş asigura condiţii de trai mai bune.

Apropo de realizări, ce semnale aveţi din judeţe referitor la stadiul proiectelor accesate de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, unde vă ocupaţi direct de tot ce înseamnă PNDL?

– Majoritatea proiectelor de anul trecut şi din prima parte a acestui an se încadrează în termenele contractuale de execuţie, cum, de altfel, toate investiţiile de la Ministerul Dezvoltării sunt în toate unităţile administrativ-teritoriale în stadii avansate de realizare, o parte în execuţie, iar o altă parte, oricum mai mică decât cea dinainte, în proceduri de licitaţie, din diverse motive pe care le ştie toată lumea interesată în aceste proiecte, mă refer la contestaţiile făcute una după alta. Dacă ar fi să concretizăm, aş putea spune că, în momentul de faţă, sunt în ţară peste 130 de proiecte în medie în fiecare judeţ, pentru alimentarea cu apă, canalizare, asfaltarea drumurilor interioare, dar și pentru reabilitarea unităţilor sanitare, respectiv spitale, şi dotarea lor cu tehnică medicală ultra-modernă, cu aparatură de ultimă generaţie. Practic, fiecare judeţ, va fi în acest an un mare şantier. Aş vrea, totuşi, să punctez că în judeţul Teleorman sunt în prezent în lucru 170 de proiecte, ceea ce înseamnă că primarii au înţeles că, prin cât mai multe proiecte, vor reuşi să schimbe faţa comunelor, să realizeze condiţii de trai civilizate pentru toţi locuitorii şi, de ce nu,  cu o mare contribuţie spre urbanizarea localităţilor pe care le conduc.

Programele şi proiectele din PNDL au şi anul acesta finanţarea asigurată?

– Pentru orice investiţie pe care un primar vrea să o facă, există fonduri europene, fonduri care nu s-au consumat în totalitate în nici unul din anii trecuţi. Pierdem mulţi bani şi nu ştiu de ce. Încă o dată, fondurile europene şi cele guvernamentale sunt izvorul nesecat pentru dezvoltarea tuturor satelor și oraşelor din ţara noastră. Sigur, este nevoie de multă insistenţă, mai ales în ce priveşte fondurile europene. Eu cred că într-un mandat orice primar poate realiza lucruri bune pentru care oamenii îl vor aprecia şi îl vor vota. Concret, fondul de dezvoltare şi investiţii local va fi, în total, de peste 10 miliarde de euro, care vor asigura banii necesari pentru proiecte de alimentare cu apă, canal, drumuri, dar şi şcoli, dispensare şi grădiniţe. Mai mult, începând din acest an, vom acorda fonduri pentru proiecte de reţele de alimentare cu gaze naturale şi în mediul rural. Primarii trebuie să ştie acest lucru şi să depună, cu cât mai repede, cu atât mai bine, proiecte de execuţie a lucrărilor de aducţiune a gazelor în toate Unitaţile Administrativ Teritoriale. Se asigură, astfel, condiţii civilizate pentru un trai mai bun, aşa cum trebuie să fie în toate localităţile României.

– Pentru tot ceea ce a făcut până acum şi în perspectivă PSD-ul din programul asumat, înseamnă un motiv bine întemeiat de a vă vota?

– Eu cred ca da şi sunt sigur că teleormaneni şi nu numai, marea majoritate a populaţiei care se va prezenta la vot ne va acorda încredere şi la alegerile de duminică pentru Parlamentul European, astfel încât România să fie în Uniunea Europeană o ţară care să aibă aceleaşi drepturi ca toate celelate ţări. Duminică, electoratul să vină la urne şi să dea un vot aşa cum crede fiecare om că este mai bine pentru el şi pentru ţară. Și sunt convins că vor fi foarte mulţi care au încredere în programul de guvenare al PSD.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.