Politic

Adrian Gâdea a fost validat în Camera Deputaţilor. Se caută preşedinte pentru Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Teleorman a rămas fără preşedinte, la numai jumătate de an de la alegerile locale, după ce mandatul de deputat al social-democratului Adrian Gâdea a fost validat în Parlament miercuri, 21 decembrie. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, instituţia poate rămâne fără preşedinte până la următoarea şedinţă ordinară, când, din rândul consilierilor judeţeni, se va alege un înlocuitor pentru Adrian Gâdea.

Astfel, se repetă situaţia din 2012, când Liviu Dragnea a renunţat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean pentru cea de deputat în Parlamentul României. Singura noutate este, bineînţeles, faptul că, după plecarea lui Adrian Gâdea, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean va fi ales nu uninominal, cum s-a întâmplat cu aproape patru ani în urmă, ci indirect, dintre cei 33 de consilieri judeţeni. Totodată, social-democraţii din judeţ vor desemna un alt reprezentant în Consiliul Judeţean pentru locul pe care-l va lăsa liber Adrian Gâdea şi, dacă ordinea de pe lista de candidaturi pentru scrutinul de pe 5 iunie va fi respectată, va fi validat în cadrul forului legislativ de la nivel de judeţ  Daniel Banu (consilier juridic în cadrul Primăriei Alexandria).

În ceea ce priveşte persoana care-l va înlocui pe Adrian Gâdea la şefia Consiliului Judeţean, cea mai vehiculată variantă este actualul vicepreşedinte Dănuţ Cristescu, însă, susţin surse PSD, nu este exclus nici ca una dintre doamnele social-democrate care s-au ales cu mandate de consilier judeţean după locale să fie varianta preferată de organizaţia judeţeană a partidului pentru şefia instituţiei. De asemenea, nici turneanul Marian Petculescu nu este scos din calcul atunci când vine vorba de varianta susţinută de PSD pentru a prelua preşedinţia Consiliului Judeţean. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.