Politic

Adrian Gâdea este, în mod oficial, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman

DSC01703Carmen Dumitrescu

În cursul serii de duminică, 10 februarie, la Consiliul Judeţean Teleorman a avut loc ceremonia de învestire în funcţie a noului preşedinte ales al Consiliului Judeţean Teleorman. Astfel, în prezenţa celor mai importante figuri publice ale judeţului, a parlamentarilor teleormăneni, a consilierilor judeţeni, a primarilor şi a vicepremierului Liviu Dragnea, Adrian Gâdea a depus jurământul de credinţă faţă de teleormăneni. Evenimentul a fost unul destul de încărcat de emoţii, pentru că în sală, alături de Adrian Gâdea s-a aflat şi tatăl acestuia, Anghel Gâdea, primarul comunei Ciuperceni, care a avut lacrimi în ochi pe tot parcursul ceremoniei. Adrian Gâdea a mulţumit celor care l-au susţinut şi a promis că va face tot ce îi va sta în putinţă pentru a demonstra teleormănenilor că nu au greşit atunci când l-au ales cu un procent impresionant, de 81% din sufragii: “Evenimentul de astăzi este un eveniment frumos, dar şi emoţionant pentru mine. Este un pas important în viaţa mea, în cariera mea profesională şi politică, însă n-aş fi ajuns în această situaţie dacă alături de mine n-ar fi fost teleormănenii şi echipa puternică a USL Teleorman. Şi pentru asta vă rog să-mi permiteţi să-i mulţumesc domnului preşedinte Liviu Dragnea pentru încrederea şi sprijinul acordat, mulţumesc  tuturor teleormănenilor care s-au prezentat la vot, le mulţumesc celor care m-au votat, dar voi fi acelaşi preşedinte şi pentru cei care nu m-au votat sau nu au ieşit la vot. Mulţumesc totodată staff-ului de campanie, colegilor primari, colegilor parlamentari, europarlamentarului Viorica Dăncilă, mulţumesc presei, mulţumesc tuturor celor m-au sprijinit în această perioadă. Am din acest moment pe umerii mei o responsabilitate majoră, mai ales că vin după domnul Liviu Dragnea, omul care a lăsat în urma lui fapte memorabile. De aceea, obiectivul meu este acela de a continua toate proiectele majore de investiţii din Teleorman. În acest sens voi colabora cu domnul vicepremier şi sunt convins că voi primi în continuare de la domnul Liviu Dragnea tot sprijinul necesar. Vă rog, domnule prefect ca instituţia dumneavoastră să fie un colaborator constructiv al Consiliului Judeţean. Voi fi alături de cetăţeni, le voi asculta nevoile şi voi încerca să răspund cât mai bine problemelor pe care le au. Şi asta pentru că îmi doresc ca la sfârşitul acestui mandat, faptele şi atitudinea pe care o voi avea să mă legitimeze în faţa teleormănenilor”.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat şi el că momentul învestirii în funcţie a lui Adrian Gâdea este unul emoţionant şi că îşi doreşte ca Adrian Gâdea să suprindă în mod plăcut pe toată lumea, prin activitatea sa. De asemenea, el i-a dat lui Adrian Gâdea şi nişte sfaturi importante, la început de drum, însă nu înainte de a mulţumi contracandidatului lui Gâdea în aceste alegeri, Constantin Amarie pentru felul corect în care a tratat procesul electoral: “Vreau să-l salut pe domnul Amarie pentru felul în care a făcut campanie. A fost un adversar corect, din punctul meu de vedere. Sper să colaboraţi şi în continuare cu noul preşedinte al CJT”.

Lui Adrian Gâdea, Liviu Dragnea i-a transmis că e important ca după momentul depunerii jurământului să conştientizeze că el nu e membru de partid, ci preşedintele tuturor teleormănenilor şi trebuie să servească interesele acestora: “Aş vrea să nu uiţi niciodată, Adrian că tu nu eşti în slujba USL, ci în slujba teleormănenilor. Tu eşti în continuare membru de partid, dar toţi teleormănenii o să aibă speranţe la tine de acum înainte, pentru că eşti preşedintele Consiliului Judeţean. Depinde numai de tine dacă vei fi şi preşedintele teleormănenilor. Orice se întâmplă în acest judeţ va cădea în responsabilitatea ta. În acest an vor fi multe transformări în statul român, în legislaţia românească, în administraţia teritorială a ţării. Asta înseamnă că vor veni mai multe competenţe la primari şi mult mai multe competenţe şi responsabilităţi la Consiliile judeţene. Mai multe competenţe înseamnă mai multă responsabilitate. Vreau să ţii cont de faptul că toţi ceilalţi consiliueri judeţeni, chiar dacă veţi avea dispute, au în spatele lor nişte voturi. Au în spatele lor o  legitimitate dată de cei care i-au votat, care au avut încredere în ei. Că acum au avut încredere mai puţină şi mai multă în USL nu înseamnă nimic, e posdibil ca data viitoare să fie invers. Numai atunci vei putea fi preşedibte dacă vei avea răbdare să aculţi toate părerile. E bine să asculţi. De asemenea, trebuie să te hotărăşti dacă vei continua toate proiectele şi progarmele începute în acest judeţ. Este un judeţ pe care eu şi toţi clegii mei îl iubim în continuare. Va trebui să te gândeşti serios la implicarea ta şi a acestei instituţii în educarea copiilor, în sănătate, pentru că astea sunt domeniile cele mai importante pentru dezvoltarea normală a comunităţii. Să nu consideri niciodată că angajaţii Consiliului Judeţean sunt subordonaţii tăi. Teoretic, ei sunt subordonaţii tăi, dar eu vreau ca tu să îi consideri şi ei să înţeleagă că sunteţi colegi. Gândeşte-te că aici sunt oameni care stau pe câteva milioane salariu şi au adus în judeţul ăsta aproape 9 milioane de euro bani de afară. Vreau să faci eforturi să păstrezi o relaţie corectă cu parlamentarii, şi cu cei ai USL, dar şi cu cei de la alte partide, pentru că ei au în spatele lor o legitimitate. Este important să faci lucrul ăsta. este important să ai o relaţie corectă cu instituţiile statului din acest judeţ, pentru că funţia de preşedinte al consiliului judeţean este cea mai importantă instituţie a unui judeţ. Vei avea în mine un sprijin total, un om care te va ajuta permanent cu o singură condiţie: dacă vei acţiona ca un preşedinte al tuturor teleormănenilor şi vei avea această dorinţă de a face bine pentru comunitate”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.