Carmen Dumitrescu
Iată că şi cu prilejul acestor alegeri parţiale, USL Teleorman a demonstrat că se poate mobiliza în aşa măsură încât să câştige fără probleme în faţa adversarilor săi. Mai mult decât atât, scorul obţinut de candidaţii la Primăria Turnu Măgurele şi la şefia Consiliului Judeţean Teleorman se situează la nivelul celui obţinut de USL în alegerile parlamentare din decembrie, structura politică reuşind astfel să arate că şi-a menţinut nucleul puternic de simpatizanţi, construit de-a lungul mai multor ani de lupte politice. După numărarea voturilor, victoria uselistului Adrian Gâdea a devenit o certitudine pentru toată lumea. Potrivit numărătorii efectuate de Biroul Electoral Judeţean, el ar fi convins un procent de 80% din teleormăneni, ceea ce înseamnă că tănărul candidat a fost opţiunea a 103.879 teleormăneni.
Acesta este urmat, la o diferenţă substanţială de contracandidatul pedelist, Constantin Amarie, care a înregistrat un scor de 12.09%, el fiind votat de 16.562 de locuitori ai judeţului. Al treilea în clasament este candidatul PP-DD, Tudor Neagu, acesta obţinând un procent de 4,09% în confruntarea politică pentru câştigarea conducerii Consiliului Judeţean Teleorman, el dispunând de simpatia a 6.231 de teleormăneni. Restul candidaţilor au înregistrat scoruri de sub un procent. Singura emoţie a acestor alegeri a fost, însă, participarea la vot a populaţiei, pentru că în prima parte a zilei, teleormănenii nu s-au arătat extrem de dornici să se implice în procesul electoral. Cu toate acestea, lucrurile s-au mai remediat în cea de-a doua parte a zilei, astfel că după orele 21.00, Biroul Electoral Judeţean dădea o participare a 118,324 persoane pe listele electorale permanente, iar 3.096 persoane au votat pe listele suplimentare. Totalul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este de 297,731. Urna specială a fost solicitată de 7.310 teleormăneni.
În ceea ce priveşte Primăria Turnu Măgurele, acolo câştigătorul alegerilor parţiale a fost Dănuţ Cuclea, care a obţinut 73,99% din sufragii şi a reuşit astfel să câştige legitimitatea necesară exercitării unui mandat de administrator al resurselor publice din zona Turnu Măgurele. Georgică Păunescu, contracandidatul său pedelist, nu a reuşit să atragă decât simpatia a 1.459 turneni, iar Cătălin Mitrică, candidatul PP-DD, a obţinut 504 voturi.
La Primăria Bujoru, USL a reuşit, de asemenea, să câştige alegerile detaşat, candidatul USL, Gică Sârbu obţinând 668 de voturi la finalul scrutinului, el fiind urmat de candidatul independent, Cristian Boanţă, care a întrunit un număr 274 de voturi.
Stimata doamna renuntati va rog frumos la ridicarea in slavi acestor castigatori,ca nu exista nici o placere sa te duci sa votezi de frica stiind ca a doua zi slugile celor care au castigat vin si-ti controleaza buletinul sa vada daca ai votat! Si cum acest electorat este incult si nici macar nu sunt in stare sa inteleaga ca in cabina aia el este singur, de frica sa nu-si piarda locul de munca ii voteaza pe astea de ii laudati dvs. Corect din partea dvs.era sa anuntati castigatorii si pe toti cei ce au pierdut avand si ei un merit ca au respectat actul democratic inscriindu-se in cursa fiind convinsi ca nu au nici o sansa.Si, fara legatura cu subiectul vreau sa vad daca sunteti in stare sa faceti un demers cu ceea ce a smnalat cel care se semneaza cu no name!
Fara legatura cu subiectul…Poate un ziar din judetul asta face un amarat de necrolog profesorului Marian Stancu, multiplu campion national la handbal copii, care a decedat in ziua votarii, un om pe care, in ciuda caracterului de sportiv-puternic, perioada postdecembrista l-a pus in genunchi, faliment, divort, refugiu in alcool. Merita sa fie si el amintit macar pt. ce a facut pt. Sc. Stefan cel Mare” sau Sc. „Mihai Viteazul”. Ultima performanta-campion national cu echipa de baieti de la Sc. „Mihai Viteazul” in anul 2007. Poate primaria ii face un minuscul bust la sala polivalenta, decat sa continue sa finanteze echipa locala de fotbal si sa cumpere in fiecare an un loc in divizia C, doar pt, ca in ea joaca copiii unui fost fotbalist de divizia B, actual consilier PSD. E doar parerea unui coleg al regretatului profesor…Cu stima!
buna ziua,
Sunt fata profesorului Stancu si m-au impresionat aceste rânduri, va mulțumesc!
Asa ar trebui sa fie,dar nu NITULESCU este de vina,ci
cei ce l-au votat pe MILITARU in fruntea PDL Teleorman,
sau ati uitat ?,,,,,,de acolo vine „PRABUSIREA” la
TELEORMAN si SCORUL NEVEROSIMIL de peste 80 %,,,,unde
NU V-A EXISTA OPOZITIE SA NE PAZEASCA DE „semecherii
politice ” in viitor,,,,,,iar daca sunteti doar indivizi
care „asmutiti ciinele prin gard cu batul”,,,,,stati de
o parte ca ,,,,,NICI NU STITI CE SPUNETI ” !,,,,,
Nitulescu demisia ………
Se impune demisia de onoare daca are onoare urgent sa plece a distrus organizatia cu jocurile faucute la parliamentare demisie……………