Politic

Adrian Florescu: “Probabil dacă lista de delegaţi ar fi fost făcută în condiţii de maximă obiectivitate, nu am fi discutat acum despre vreo ingerinţă de la Centru”

florescuCarmen Dumitrescu

Admiterea contestaţiei făcute la Bucureşti de Adrian Florescu şi Marin Ţole în privinţa modului în care a fost întocmită lista delegaţilor la Convenţia din martie a generat deja multă vâlvă în PDL Teleorman. Voci apropiate actualei conduceri acuză aşa zisele ingerinţe de la Centru şi susţin că lista ar fi trebuit păstrată în formula prezentată public de Teodor Niţulescu. Cu toate acestea, fostul deputat Adrian Florescu, consideră că felul în care se exprimă anumiţi membri de partid în spaţiul public nu este unul tocmai fericit, pentru că anumite discuţii ar trebui să se poarte exclusiv în interiorul partidului: “Domnul primar Barbu ar trebui să fie mai rezervat cu exprimările în spaţiul public, în condiţiile în care astfel de decizii sunt luate de instanţele partidului. Un membru cu experienţă al PDL ar trebui ca atunci când are o nemulţumire să se exprime mai întâi în interiorul partidului şi abia dacă nu rezolvă lucrurile acolo să se exprime public în legătură cu chestiuni interne ale organizaţiei. Aşa cum am provedat eu… Aşa ar trebui să procedeze toţi cei care ţin la acest partid şi toţi cei care doresc binele acestui partid. Eu traduc decizia Comisiei de Organizare a Congresului în felul următor: organizaţia naţională doreşte pe termen mediu şi lung ca PDL să aibă un important cuvânt de spus şi, în aceste condiţii, e nevoie de toţi cei care pot pune umărul pentru acest deziderat să rămână în PDL şi să se bată. ”

În legătură cu acuzaţia lui Costel Barbu, legată de faptul că nu ar fi votat la alegerile parţiale, Florescu a menţionat că toată povestea e pur şi simplu aberantă: “La alegerile parţiale din februarie, eu eram un simplu membru de partid, dar chiar şi din poziţia aceea eu mi-am făcut datoria pe deplin faţă de partidul pe care îl reprezint de 22 de ani. Foarte multe organizaţii din judeţ erau şi sunt nemulţumite de felul în care evoluează lucrurile în Teleorman iar dacă nu era intervenţia mea în acel moment probabil, PDL avea mai puţine voturi. Şi atunci chiar domnul secretar general ar fi avut o problemă. Mai concret, şi în ziua alegerilor, dar nu numai, eu am fost în teritoriu şi am votat în una din localităţile în care am fost. Şi asta se poate verifica prin aceea că am timbrul de vot pe buletin. ”

Mai mult, Florescu consideră că dacă Niţulescu ar fi întocmit lista delegaţilor potrivit unei formule de calcul, strict matematice, atunci nu ar fi fost cazul ca responsabilii de la nivel central să simtă nevoia să intervină şi să aducă corecţii acestei liste: “Eu cred că dacă decizi BEJ în privinţa întocmirii listei de delegaţi ar fi fost făcută în condiţii de maximă obiectivitate, probabil că nu am fi discutat acum despre vreo contestaţie sau despre vreo ingerinţă de la Centru. Şi în momentul acesta există primari care doresc să părăsească PDL Teleorman, oameni care nu se exprimă public, dar care trebuie să rămână în acest partid, aşa cum e necesar să ţinem de fiecare membru simplu. Eu voi încerca să reprezint un factor de echilibru în această organizaţie, astfel încât după această competiţie internă, indiferent de rezultat, să putem deveni într-adevăr o alternativă la actuala guvernare”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.