Politic

Adrian Bădulescu: “PDL are doi preşedinţi de partid: Florescu şi Militaru. În funcţie de pierderea alegerilor, se rotesc. Se rotesc până ameţesc. Zlotea îi ţine acum în echilibru…”

Carmen Dumitrescu

În ultima perioadă, PDL Teleorman se confruntă cu situaţii destul de tensionate. Însă, de departe, scandalul cel mai important din această pre-campanie electorală este cel legat de refuzul PDL de a-i mai permite deputatului Adrian Bădulescu să candideze la Camera Deputaţilor în Colegiul 3. În acest moment, după ce PDL a stabilit că Bădulescu va fi înlocuit şi la şefia Organizaţiei Municipale Alexandria, dar şi în postura de candidat al partidului la Senat, lucrurile sunt puţin mai clare. Dar era cât se poate de firesc ca deputatul Adrian Bădulescu să aibă ceva de spus în privinţa acestor evoluţii, astfel că a organizat o conferinţă de presă, ultima în calitate de deputat al PDL. Mai mult, el a ţinut să îşi lectureze punctul de vedere, menţionând că face acest lucru la solicitarea partidului şi a preşedintelui interimar al organizaţiei: “Am recomandare de la actuala conducere judeţeană a partidului ca orice material pe care îl prezint presei să fie şi în formă scrisă, pentru a putea controla mai uşor ceea ce spun, pentru că în afară de ceea ce scrie aici nu mai am voie să vorbesc nimic”.

Cu toate acestea, Bădulescu a spus destule. A început prin a discuta despre viitorul său politic şi a precizat că, în continuare, se vede ca membru al PDL Teleorman, considerând că oamenii puternici sunt cei care au determinarea să o ia întotdeauna de la capăt, din poziţia de simpli membri. Despre o candidatură ca independent, Bădulescu a specificat că mai are timp să mediteze la asta, dar în principiu, calea sa rămâne aceeaşi: “Nu mai candidez nicăieri. Am şi spus asta cu o săptămână în urmă, aşa că  declaraţiile făcute de domnul Zlotea în ultimul timp au fost doar un joc de glezne, pentru că sforile erau trase de vărul, finul şi naşul de la Bucureşti şi, practic, astea erau doar chestii menite să arunce cu praf în ochi oamenilor. Dar cine are de luptat trebuie şi poate să meargă mai  departe. Nu mai candidez, dar rămân în partid. Am spus că nu mai candidez la Senat încă de la acea şedinţă a Biroului Permanent Judeţean, acel simulacru de şedinţă în care am fost anunţat că voi candida la Senat. Nu poţi să candidezi undeva dacă nu îţi doreşti acest lucru. Eu aştept încă un răspuns de la domnul preşedinte Blaga, am dus o contestaţie la el încă de joia trecută, s-au motivat diverse lucruri, aşa că răspunsul întârzie, deci singurul motiv pentru care aş reveni asupra deciziei de la a nu candida ar fi dacă de la conducerea centrală s-ar transmite un mesaj cum că  pot să ocup locul de candidat la Camera Deputaţilor pe Colegiul Alexandria. În alte condiţii, nu candidez sub nici o formă. Asta este o altă slăbiciune a partidului şi acum pot să acuz şi eu pe cineva de trădare: în momentul în care liderul PSD se hotărâşte să candideze şi vine în Colegiul 3 nu vine pentru că asta e dorinţa lui, ci pentru că era singurul colegiu în care PSD putea coborî la sub 50%. Şi atunci PSD vine cu cel mai puternic candidat şi noi ne facem că plouă…”.

În ceea ce priveşte înlocuirea sa în fruntea organizaţiei municipale, Bădulescu a precizat că a aflat despre decizie din presă şi că nimeni nu l-a consultat:  “Din câte ştiu eu, înlocuirea mea din fruntea Organizaţiei Municipale se poate face numai cu o aprobare din partea  Biroului Permanent Judeţean sau cu o aprobare de la Centru. Mă bucur că aflu de la presă că am fost înlocuit. Sper să fiu şi eu chemat, pentru că nimeni nu a discutat cu mine chiar dacă am tot văzut formulări de genul: “Am discutat cu domnul Bădulescu”. Discuţiile acestea nu au avut loc… Eu sunt un om de partid, îmi place să spun lucrurile în interior, pe de altă parte, nu  înţeleg de ce domnul Videanu la Bucureşti se poate ocupa de organizaţia de acolo fără să candideze, iar eu nu mă pot ocupa de organizaţia de aici fără să candidez. Dar domnul Zlotea are mână liberă, se pare, chiar dacă şi el este obligat să respecte statutul partidului, chiar dacă statutul partidului pare suspendat pe perioada cât va fi dânsul aici, adică până pe 10 decembrie. Aţi văzut, preşedinţii de partid la noi sunt doi: Florescu şi Militaru. În funcţie de pierderea alegerilor se rotesc. Se rotesc până ameţesc. Şi acum, ca să nu ameţească, l-au  adus pe domnul Zlotea ca să îi ţină în echilibru. Asta este politica PDL în Teleorman…”.

2 Comments

 1. DOMNULR DEPUTAT,,,,,,ai crezut ca SANDU TRIFAN glumest
  cind va tot explica ca PDL -ul din TOATA TARA trebuie s
  scape de MILIARDARII POLITICI DIN PARTID care au ajuns
  prin VOTUL NOSTRU in aceasta pozitie sociala,ei,neamuri
  lor,acolitii lor,,,,,iar acum ,,,,,DRAMUIESC TOT,,,si ma
  ales pozitiile de ,,,,PARLAMENTARI ?
  Sunt ,,,,F O N D A T O R U L PDL TEWLEORMAN,,,,Nr,1
  TOTI ATI VENIT IN PARTIDUL INFIINTAT DE MINE IN 1990,si
  TOATE INCERCARILE MELE DE A CURATA PARTIDUL s-=a luvit
  de UN ZID DE NETRECUT ?,,,DE CE,,,acum puteti sa imi
  dati un raspuns la aceasta „TEMA” ridicata in partid de
  3 ori in 15 ani cind am rugat colegii in CCJ la alegerea
  noului presedinte la Teleorman,cind am candidat,spunind
  aceiasi fraza :”DACA MA ALEGETI PE MINE,TOT PREZIDIU DE
  FATA IN FRUNTE CU DOMNUL VIDEANU,,DISPARE IN 5 MINUTE ”
  REZULTATUL VOTULUI colegilor mei Teleormaneni,,,,,
  LUNGANU SI MILITARU DE 2 ORI ,,,,,399 voturi,,,
  SANDU TRIFAN,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1 vot (al meu)

  Sper ca acest rezultat sa va elucideze ,,,esecul,,,in
  optiunea de parlamentar la Teleorman,,,,,Am cerut sa
  imi fie arondata COMISIA DE LITIGII la Teleorman,ca sa
  pot TRIMITE OAMENI CURATI SI BATAIOSI IN PARLAMENT CA
  DOAMNE,,,CITA NEVOIE ARE TELEORMANUL DE EI,,,,DAR???????
  Cu regret,,,si stima ce o port unui coleg de partid,,,

  Sandu Trifan

 2. Domnul Badulescu a dat cu ppdd ce caracter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.