Politic

Adrian Bădulescu: “Nu candidez la Senat în nici o situaţie”

Carmen Dumitrescu

Disputele din interiorul PDL Teleorman continuă, în acelaşi stil în care ne-am obişnuit în ultimele săptămâni. Noua conducere pare a supăra pe tot mai mulţi dintre membrii vechi ai organizaţiei, iar reacţiile acestora sunt, fiecare în parte, interesante şi poate chiar puţin agresive. Să nu uităm că Niţulescu, pus în faţa refuzului noii conduceri de a-l lăsa să candideze la parlamentare, a reacţionat prin trecerea la un alt partid politic, care i-a putut oferi şansa de a-şi depune candidatura la Senat, aşa cum părea că îşi doreşte. După ce povestea relaţiei încâlcite cu fostul prefect s-a finalizat, în PDL au apărut noi divergenţe între noua conducere şi primarul Costel Barbu, care ocupă în acelaşi timp şi funcţia de secretar general al partidului la nivel judeţean. Şi conflictul cu Bitanu’ s-a finalizat în cele din urmă, acesta păstrând totuşi suspansul asupra candidaturii lui în colegiul Zimnicea, nemulţumirile lui rămânând latente, prevestind noi divergenţe pe termen lung.

Acum, noul conflict ce se dezvoltă la nivelul organizaţiei judeţene este cel al noii conduceri cu deputatul Adrian Bădulescu, a cărui candidatură era deja stabilită printr-o decizie a Biroului Permanent Naţional care se referea la faptul că deputatii şi senatorii care şi-au câştigat colegiile prin vot în trecut au acum posibilitatea, dacă doresc, să îşi păstreze zona de influenţă. Astfel, decizia de a-l trece pe Senat în colegiul său l-a nemulţumit profund pe Bădulescu care a decis că nu poate lăsa lucrurile ca atare şi a cerut clarificări la centru, la Blaga şi Flutur.

El a mai menţionat că declaraţiile preşedintelui Marian Zlotea cu privire la şedinta BPJ prin care s-a stabilit candidatura sa la Senat  nu sunt în totalitate reale: “Marian Zlotea are dreptate când spune că am participat la şedinţa Biroului Permanent Judeţean în cadre s-a decis candidatura mea la Senat, dar el nu spune că am protestat, că am cerut să se revină asupra deciziei, în acord cu ceea ce s-a stabilit în cadrul Biroului Permanent Naţional cu privire la candidaturi. Nu mai suntem pe vremea Partidului Comunist, pentru ca să stabilească partidul cine şi cum candidează şi cum ia decizii un deputat sau un senator. De fapt, nu este posibil ca un om care devine preşedinte de partid, printr-un act de numire, să ia decizii cu privire la nişte oameni aleşi de mii de persoane. Am depus o contestaţie chiar în cursul săptămânii trecute, ea se află, în două copii, la Flutur şi la Blaga. Ultima discuţie pe care am avut-o cu Blaga pe această temă a avut loc vineri şi cât de curând urmează să aflu cum s-a soluţionat ea. Oricum, eu vă spun acum, ca să fie cât se poate de clar: Eu nu candidez la Senat în nici o situaţie… Oricum, ultimele lucruri care se vehiculează pe piaţa bârfelor sunt acelea că am bătut palma cu USL. Deci, vedeţi, disputele din interiorul partidului duc la alte aberaţii, iar lanţul slăbiciunilor devine din ce în ce mai complex”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.