Eveniment

“Adoptă și tu un câine sau ajută la îngrijirea lui” – campanie de sensibilizare și implicare a cetățenilor, la Roșiorii de Vede

Pentru a aduce în atenția comunităţii locale roșiorene situaţia animalelor abandonate sau aflate în centre specializate, Centrul Europe Direct Teleorman și Primăria Roșiorii de Vede organizează miercuri, 22 decembrie, între orele 10.00 – 16.00, Ziua Porților Deschise la Adăpostul de animale din Roşiori de Vede, prin campania “Adoptă şi tu un câine sau ajută la îngrijirea lui”.

La momentul actual, în adăpost sunt găzduiți 230 de câini, aceștia fiind vaccinați, deparazitați, sterilizați şi microcipați, însă regimul unității este de adăpost temporar. Câinii sunt aduşi şi, în funcţie de solicitările de adopţie, pleacă din adăpost. “Cel mai mult a stat un câine mai bătrân, care după un an a plecat de aici. Dar, în cele din urmă, toți sunt adoptaţi! Contrar zvonurilor, noi nu practicăm eutanasierea!”, a transmis directorul societăţii Urbis Servconstruct SRL, Florin Micheanu. Tot acesta a declarat că numărul autorizat de câini pentru adăpost este de 280 de locuri, că în anul 2021 au fost capturaţi peste 415, iar 237 dintre aceştia au fost adoptaţi. Cât priveşte costurile pentru îngrijirea unui câine într-o lună, suma se ridică la peste 420 lei, în condiţiile în care acesta este sănătos. Orice tratament presupune costuri suplimentare.

O parte din aceste cheltuieli sunt suportate de Primăria Municipiului Roşiori de Vede, care în 2021 a virat suma de 184.051,52 lei către adăpostul de animale. Restul sumelor necesare sunt în grija Urbis Servconstruct SRL care, printr-un protocol de parteneriat încheiat anul acesta cu o asociaţie din Germania, dar şi din alte donaţii, face toate eforturile necesare îngrijirii câinilor aflaţi în adăpost.

“Problema câinilor fără stăpân este una dintre cele mai dificile pentru Administraţia locală şi una controversată pentru roşioreni. Ca cetăţean, fac parte din categoria celor care iubesc animalele. Ca primar, simt responsabilitatea ce îmi revine. Deşi facem eforturi considerabile, pe străzi sunt încă foarte mulţi câini care îşi caută un stăpân. Dificultatea principală este că oraşul este alimentat permanent cu câini din comunele vecine. Pe 22 decembrie, prin organizarea evenimentului „Ziua Porţilor deschise la Adăpostul de animale din Roşiorii de Vede”, demarăm o amplă campanie de sensibilizare şi implicare a roşiorenilor pe acest subiect, pentru că DA, avem nevoie şi de implicare cetăţenească!”, a transmis edilul municipiului, Valerică Gheorghe Cîrciumaru.

“Într-adevăr, soluția acestei probleme este la fiecare dintre noi: cu cât adoptăm mai mulţi căţei din adăpost, cu atât pot fi strânşi mai mulţi de pe stradă, capturarea fiind însă condiţionată de numărul de locuri autorizate din adăpost. Iar dacă nu aveţi condiţiile necesare creşterii şi îngrijirii unui câine, ajutorul dumneavoastră poate veni sub forma donaţiilor în bani (în conturile: RO11BRMA0999100095888570 în lei, iar în euro: RO11BRMA0999100095888667) sau în hrană certificată.

Aşadar, miercuri, 22 decembrie, între orele 10:00-16:00, vă invităm cu mic cu mare să cunoaşteţi căţeii din Adăpostul de animale din strada Vadul Vezii f.n., să vă împrieteniţi cu ei şi să îi adoptaţi! Cele peste 230 de pufoşenii vaccinate, deparazitate, sterilizate şi microcipate vă aşteaptă în “haine” de sărbătoare să le luaţi acasă!”, transmit reprezentanții Centrului Europe Direct Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.