Social

Admitere liceu 2016. Ultima zi pentru completarea fişelor de opţiuni

Monica DUMITRESCU

Absolvenţii de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională pot completata fişele de opţiuni pentru participarea la prima etapă a repartizării computerizate în clasa a IX-a, până marţi, 12 iulie. Acestea se completează la unitatea de învăţământ absolvită în prezenţa profesorilor diriginţi şi a părinţilor.

Absolvenţii din alte judeţe care doresc să urmeze cursurile unui liceu din Teleorman vor completa fişele de opţiuni la centrul special stabilit la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din Alexandria. Zeci de elevi din această categorie s-au înscris deja pentru a prinde un loc în liceele teleormănene, cei mai mulţi din judeţele Olt şi Giurgiu.

Absolvenţii de gimnaziu din Teleorman care doresc să urmeze cursurile unui liceu din afara judeţului vor completa fişele de opţiuni la centrul special din judeţul în care funcţionează liceul vizat. Până acum, peste 70 de absolvenţi de gimnaziu din Teleorman s-au înscris pentru ocuparea unui loc în liceele din Bucureşti.

Repartizarea computerizată, care se face în funcţie de opţiuni, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, va avea loc pe 19 iulie.

Candidaţii care nu participă la această etapă, sau care nu completeză un număr suficient de opţiuni, mai au o şansă să fie repartizaţi în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a doua etapă a repartizării computerizate, care se va desfăşura în data de 28 iulie. Pentru a doua etapă, fişele de opţiuni se completează în perioada 20-25 iulie.

Anul acesta, numărul locurilor disponibile în liceele teleormănene la forma de învăţământ liceal cu frecvenţă zi depăşeşte numărul absolvenţilor de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională. Astfel, potrivit planului de şcolarizare aprobat pentru anul şcolar 2016-2017 în clasa a IX-a, învăţământ liceal cu frecvenţă zi, sunt disponibile în liceele din Teleorman, în total, 2632 de locuri.

Anul acesta au susţinut Evaluarea Naţională 2446 de absolvenţi de gimnaziu din care doar 1474 au obţinut medii mai mari sau egale cu 5. Medii sub 5 au obţinut 972 de absolvenţi, 21 dintre aceştia având media 1 şi alţi 83, medii mai mici de 2. Acest lucru nu îi va împiedica să obţină unul din locurile disponibile în clasa a IX. Repartizarea în clasa a IX-a se va face pe baza unei medii de admitere, în care media la Evaluarea Naţională reprezintă 75% şi media generală obţinută pe parcursul celor patru ani de gimnaziu reprezintă 25%.

Şanse de admitere la liceu au şi absolvenţii care nu au susţinut Evaluarea Naţională. Aceştia pot fi repartizaţi în a treia etapă a admiterii, pe locurile rămase libere, doar în baza mediei generale pe care au obţinut-o în cei patru ani de gimnaziu. Repartizarea acestora se va face în şedinţă publică la începutul lunii septembrie 2016.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.