Social

Admitere 2021 / Discrepanțe majore între mediile de absolvire a școlii gimnaziale și cele de admitere la liceu: de la 9 la 4

Anul acesta, 431 de elevi din totalul de 1809, care au susținut Evaluarea Națională, au mediile de admitere la învățământul liceal sub 5, potrivit listei candidaților publicată de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman. Situația este confuză și îngrijorătoare, deoarece mulți dintre aceștia au mediile de absolvire peste 7 sau chiar, surpinzător, peste 9.

“Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%)”, explică sursa citată.

Medii între 1 – 2.99

În ceea ce privește mediile de admitere până în 2.99, din totalul menționat, 21 de candidați au obținut aceste medii. Din municipiul Roșiorii de Vede, la Școala Gimnazială Zaharia Stancu, 3 elevi se clasează în această categorie. De asemenea, același număr se regăsește și în municipiul Alexandria, la Școala Gimnazială Alexandru Colfescu și Școala Gimnazială nr. 6. Surprinzător este faptul că la școala menționată din Roșiori de Vede, un candidat cu media de absolvire 7.56 va fi repartizat la liceu cu media 2.75.

Medii între 3 – 3.99

Cu un punctaj “mai bun”, respectiv mediile de admitere de la 3 până la 3.99, figurează 137 de candidați teleormăneni. În această categorie, în ceea ce privește municipiile, Roșiori de Vede se clasează pe primul loc, cu 8 elevi de la Școala Gimnazială Dan Berindei și Școala Gimnazială Zaharia Stancu. Atât din Alexandria (Școlile Gimnaziale nr. 6 și nr. 7), cât și din Turnu Măgurele (Școlile Gimnaziale nr. 2 și nr. 4 și Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân), câte 6 elevi vor fi repartizați la licee în funcție de aceste medii. Mai mult, un candidat cu media de absolvire 8.02 are media de admitere 3.94.

Medii între 4 – 4.99

În categoria mediei de admitere între 4 și 4.99 se află 273 de candidați teleormăneni. Aici, s-a înregistrat, de asemenea, cel mai surprinzător rezultat obținut de un candidat, care, cu o medie de absolvire aproape perfectă, de 9.04, are, în acest moment, media de admitere de 4.72. Cât despre clasamentul municipiilor, Alexandria este pe primul loc cu un număr de 18 candidați, având 6 elevi, care au obținut această medie de admitere, doar la Școala Gimnazială nr. 7. Mai apoi, în Turnu Măgurele, sunt înregistrați 17 candidați, 8 dintre aceștia fiind de la Școala Gimnazială nr. 4. Cât despre Roșiori de Vede, doar 11 elevi au media de admitere din această categorie, numărul fiind împărțit aproape în mod egal la 4 școli gimnaziale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.