Social

Admitere 2015 – Marţi, ultima zi pentru completarea fişelor de opţiuni

evaluare3Monica DUMITRESCU

Absolvenţii de gimnaziu care au susţinut evaluarea naţională mai pot completa doar marti, 7 iulie, fişele de opţiuni pentru participarea în prima etapă a repartizării computerizate în licee, care se va desfăşura pe 14 iulie. După completarea fişelor, absolvenţii şi părinţii trebuie să se mai prezinte o dată la şcoală, până cel târziu pe 8 iulie, pentru verificarea fişelor de opţiuni editate de calculator şi corectarea eventualelor greşeli din baza de date computerizată.

Repartizarea în licee se face computerizat, în funcţie de opţiuni, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, care se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25%.

Numărul locurilor disponibile în clasa a IX-a în liceele teleormănene depăşeşte cu câteva sute numărul absolvenţilor de gimnaziu din acest an care au susţinut evaluarea naţională, astfel că toţi candidaţii au şanse să intre anul acesta la liceu. Concurenţă va fi doar la câteva unităţi de prestigiu din judeţ, unde vor intra doar candidaţii cu medii mari.

Anul trecut, pe primul loc, cu cea mai mare ultimă medie de admitere în Teleorman, s-a clasat Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” din Alexandria, la specializarea matematică-informatică bilingv engleză. Ultimul candidat admis a avut media 9,29. Locul al doilea în ierarhia judeţeană a fost ocupat de Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, unde ultimul candidat admis la specializarea filologie a avut media 8,01. La o diferenţă de doar o sutime s-a clasat Liceul Teoretic Videle la specializarea filologie (ultima medie de admitere fiind 8), iar pe locul al patrulea se clasează Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria tot la specializarea filologie, unde ultimul candidat admis a avut media 7,94.

La specializarea matematică informatică bilingv engleză, de la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, ultima medie de admitere a fost de doar 6,69, iar la filologie ultima medie a fost 5,89.

Cele mai mici medii de admitere, sub 2,5, au fost înregistrate la specializări din cadrul liceelor Drăgăneşti Vlaşca, Olteni, “Andrei Şaguna” Botoroaga şi Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria (Rulmentul).

Anul acesta, nicio unitate de învăţământ liceal din Teleorman nu mai organizează clase de bilingv. Comparativ cu anul trecut, mediile de admitere ar putea fi mai mici, în condiţiile în care în Teleorman numărul mediilor peste cinci la Evaluarea Naţională a scăzut cu aproximativ trei procente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.