Eveniment

Administraţia locală a stabilit cum vor fi cheltuiţi banii destinaţi organizării Zilelor Municipiului

Carmen Dumitrescu

Zilele Municipiului Alexandria constituie, pentru locuitorii acestui oraş, un prilej de a se bucura de un şir de evenimente extrem de plăcute, precum concerte în aer liber, concursuri şi ieşiri cu prietenii la o porţie de mici şi un pahar de bere, dar şi de a revedeni conştienţi şi atasaţi de valorile comunităţii de care aparţin. Ca în fiecare an, municipalitatea şi-a făcut un obiectiv din a colecta bani din sponsorizări, făcând şi un apel în acest sens către toţi agenţii economici din oraş de a se implica, printr-o contribuţie financiară mai mare sau mai mică, în organizarea zilelor oraşului. Şi, potrivit responsabililor pe această temă, se pare că receptivitatea agenţilor economici e comparabilă cu cea din anii anteriori.

Principalele manifestări cultural-artistice, sportive şi de tineret care se desfăşoară în municipiul Alexandria în anul 2013 au fost aprobate prin hotărârea Consiliului Local nr.60 din 27 februarie 2013 iar finanţarea cheltuielilor pentru organizarea Zilelor Municipiului Alexandria se va face parţial din bugetul local şi, parţial, din sponsorizări. Devizul estimativ privind organizarea manifestărilor dedicate ediţiei a XIX-a a zilelor oraşului cuprinde următoarele cheltuieli: cheltuieli ocazionate de organizarea manifestărilor cultural-artistice – 238.650 lei, cheltuieli ocazionate de organizarea manifestărilor sportive şi de tineret – 119.350 lei şi cheltuili ocazionate de prezenţa delegaţiilor oficiale prezente la manifestări – 50.000 lei. Suma de 17.000 de lei va merge în direcţie premierii elevilor şi profesorilor cu rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare iar 35.000 lei vor costa focurile de artificii. Alături de aceste sume, a mai fost prevăzută de consilierii locali şi suma de 20.000 lei pentru orice eventualitate, astfel că putem vorbi despre un total al cheltuielilor legate de organizarea zilelor oraşului, în valoare de 480.000 lei.

Până în acest moment, din sposorizări s-a strâns suma de 114.600 de lei, o sumă destul de bună, căci, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, ea este chiar superioară sumelor adunate din sponsorizări, anul trecut la aceasta dată. Oricum, se pare că majoritatea sponsorizărilor sunt primite în săptămâna de dinaintea evenimentului propriu-zis.

De buna desfăşurare a manifestărilor se va ocupa comisia de organizare a evenimentului, compusă, aşa cum am mai precizat şi cu altă ocazie, din administratorul municipiului, Ştefan Tăbăcitu, referentul Alexandra Drăguţ, referentul Cristina Teodorescu, inspectorul Violeta Răduţ şi inspectorul Eugen Delcea.

Potrivit programului oficial, primele manifestări legate de celebrarea Alexandriei vor începe de marţi, 27 august, când va începe Cupa presei la pescuit, urmat miercuri, de un alt concurs de pescuit dedicat publicului larg, care îşi va exprima dorinţa, prin înscriere, să-şi demonstreze îndemânarea. De joi, 29 august, strada Dunării va fi blocată şi se va deschide târgul meşteşugarilor, eveniment care atrage, de regulă, destul de mulţi curioşi, indiferent dacă alexăndrenii stau bine cu fondurile sau nu în perioada respectivă. În aceeaşi zi, de la orele 19.00 va avea loc, pe principalele artere rutiere ale municipiului, procesiunea religioasă, la care participă,  ca în fiecare an, Fanfara Militară “Dealul Spirii” din Bucureşti. Vineri seara, începând cu orele 20.00, după deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Alexandria, va avea loc un concert de muzică populară, unde  sunt invitaţi interpreţii: Florin Pîrlan, Viorel Ciobanu, Olguţa Berbec, Mioara Velicu, Nicolae Furdui Iancu şi Maria Dragomiroiu. În seara de sâmbătă, începând cu orele 20.00, va avea loc un spectacol susşinut de cei de la Deep Central, Silvy, Nick, Pepe şi o trupă de rock, încă neprecizată în program, probabil pentru că negocierile încă se poartă. În ultima zi de festivităţi, alexăndrenii vor putea asista la un spectacol muzical susţinut de Distinto, Silvia de la Vegas şi Holograf iar seara se va încheia cu un foc de artificii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.