Social

Acuzații grave la adresa unui medic al Spitalului Județean Alexandria / Val de plângeri din partea mai multor mame

În urma unei postări pe o platformă de socializare, în cadrul unui un grup dedicat mamelor din Alexandria, mai multe persoane își strigă revolta și indignarea în ceea ce privește experiențele neplăcute din secția de pediatrie a Spitalului Județean Alexandria, plângându-se de rele tratamente aplicate atât minorilor, cât și mamelor care îi însoțeau. Un număr mare de mămici au luat inițiativa de a face publice declarații în acest sens, sperând că în acest mod se va lua o măsură radicală împotriva doctorului pediatru Olga Arghiropol, care este încadrată și în funcția de șef de secție. Postarea respectivă a determinat apariția unui număr de 96 de comentarii legate de situații similare. Pentru a-și face dreptate, tinerele mame afirmă că nu se opresc doar la a face niște declarații, unele dintre ele dorind să meargă mai departe prin a depune reclamații atât la Poliție, cât și la conducerea Spitalului.

Astfel, postarea care a declanșat valul de reacții a venit din partea Laviniei, o tânără în vârstă de 20 de ani, domiciliată în comuna Botoroaga, sat Târnava: “Am decis să vă spun și vouă mica noastră poveste pe scurt pentru a evita și voi ceea ce ni s-a întâmplat nouă. Duminică, la ora 10:30, micul meu băiețel a furat puțină ciocolată cu alune de la fratele lui mai mare și, din nefericire, s-a înecat cu acea alună. După toate acestea i-am oferit primul ajutor – mi-am scăpat copilul de la înec – dar nu în totalitate, aluna ajunsese în plămânul drept. Am îmbrăcat copilul și am mers la Urgențe (Alexandria). Acolo, bineînțeles, am dat de acea individă Arghiropol, că altfel nu îi pot spune, care a fost foarte deranjată că am venit. Am intrat în cabinet, i-am spus povestea, nu a avut nici măcar o intenție de a-l consulta, s-a ridicat de pe scaunul unde de obicei clocește ouă și s-a exprimat unei asistente: «Asta e nebună, ăsta se vede clar că are bronșiolită». După toate astea, îmi propune internare, dar am refuzat. Răspunsul ei a fost: «Mai ești și arogantă». Mi-a prescris un tratament care nu avea nici cea mai mică legătură cu bronșiolita. După toate acestea, am ales să merg la Spitalul Grigore Alexandrescu unde clar ni s-a confirmat că are o alună la nivelul plămânului. Am fost operați și într-un final s-a terminat cu bine, mulțumesc lui Dumnezeu, cât și medicilor de nota 1000 de acolo. Tot ce am vrut să spun eu prin acest lung text este să vă feriți cât puteți, dragile mele mămici, de această nenorocită de femeie. Eu voi merge mai departe cu reclamații la Poliție și la Spital”. Lavinia, mămica în cauză, vine și cu alte completări: “Am mai avut antecedente în primăvară când am mai fost internată cu băiețelul meu. M-a jignit, spunându-mi că sunt «arogantă, nesimțită și javră», iar de copil a spus că este obez. Mi-a cerut și bani: «Consultul nu este mereu gratuit». I-am oferit suma de 50 de lei, dar tot același comportament l-a avut. Duminică, am așteptat 30 de minute, până când cineva a sunat-o să se prezinte la urgență, iar ea s-a răstit la mine: “Care e urgența? Moare și eu nu știu?” și a refuzat să îmi facă radiografie”.

Jeni, o altă mămică din comuna Ștorobăneasa, sat Beiu, în vârstă de 30 de ani, a relatat: “Se poartă urât cu noi de atâția ani și nu s-a făcut nimic. Am fost la data de 5 octombrie 2022 cu gemenii la camera de gardă. Ne-a întâmpinat cu țipete, comportament urât, pe copii i-a smucit în timpul consultului, adresându-se cu apelativul «mucoși». A 5-a zi de la internare, unul dintre gemeni a luat Rotavirus, deoarece ne băgau la grămadă în salon, indiferent de ce boală aveau bebeii. Dimineața, la vizită, mi-a spus «Măi fată, nu ți-am zis să pleci acasă? Acum o să stai aici o lună, asta în cazul în care nu mai ia ceva de prin spital sau să o mierlească la fel ca ăla de azi-noapte». Asistenetele și infirmierele mă compătimeau că am apucat la ea. Era o bunică vis-a-vis de patul meu care i-a dat 50 de lei, la care Arghiropol a spus: «tu vrei să îți consult nepotul cu doar 50 de lei?» Nu face nimeni o mișcare până nu le bagi în buzunar. Și condițiile lasă de dorit, dușurile nu funcționează, paturile sunt vechi, e totul ca acum 20 de ani”.

O altă poveste vine din partea Ionelei, o mămică de 25 de ani, din comuna Izvoarele, care acuză “jigniri, ton ridicat și cuvinte urâte”. Aceasta mai spune: “Am intrat cu copilul în camera de gardă, iar ea mi-a spus: «Nu ai ce face acasă, ai venit de plictiseală». Copilul tușea, iar această ființă stătea pe scaun. Apoi a venit la mine spunând că sunt dobitoacă, că nu sunt mamă. Ne-am internat, dar la scurt timp, după ce i-am băgat în buzunar 100 de lei, ne-a chemat o ambulanță pentru a ne transfera la un alt spital, motivând că situația o depășește”.

Se pare că la momentul actual, bacșișul din restaurante se trece pe nota de plată, dar șpaga din spitale se trece cu vederea. De asemenea, am aflat și povestea Florinei, domiciliată în municipiul Alexandria, în vârstă de 28 de ani: “Am fost la camera de gardă cu copilul. Când d-na doctor a intrat în cabinet, nici măcar nu a întrebat ce s-a întamplat, întrebându-l pe un ton ridicat de ce plânge și îndemnându-mă să îl fac să tacă. Fără ca măcar să se ridice de pe scaun, i-a pus diagnosticul de laringită acută, spunând că e necesară internarea. Apoi mi-a făcut o rețetă de 8 medicamente, printre care un antibiotic foarte puternic pentru vârsta copilului. Sper să nu mai avem vreodată ocazia să ma întâlnim astfel de persoane”.

O altă relatare vine din partea unei doamne din Orbeasca de Sus, în vârstă de 27 de ani: “Doamne ajută să plece din spital! În urmă cu 4 ani, a doua zi de Crăciun, fetița în vârstă de 2 ani a leșinat. Mi-a spus că este răcită, când de fapt era intoxicată cu fum de la sobă. Deci, practic, ne-a pus un diagnostic greșit. A vorbit tot timpul răstit cu mine, dar și cu copilul. I-am dat și bani, pentru că altfel era și mai acră. Chiar am asistat la un alt moment de abuz când a jignit un copil de 3 ani de față cu tatăl său, spunând despre acesta că este nebun și îi cerea tatălui să îl ducă la psihiatrie, pe motiv că plângea. M-am gândit să merg mai departe, făcând demersuri, dar mi-a fost teamă de faptul că se vor comporta la fel de urât, atât acest medic, cât și alte cadre medicale, la o eventuală reîntâlnire”.

Alexandra, o tânără mamă de 20 de ani, din comuna Trivale Moșteni, spune că a avut o experiență neplăcută cu copilul de 4 luni: “Am ajuns la camera de gardă cu bebelușul, iar doamna doctor a avut un comportament foarte urât, mi-a tratat copilul ca pe o cârpă, iar pe mine m-a jignit. A doua zi, la vizită, am întrebat care e starea copilului, iar ea mi-a răspuns simplu să nu mă intereseze pentru că oricum nu înțeleg dacă îmi spune. M-a liniștit o altă doamnă doctor, spunându-mi că este bine copilul. De la tratamentul pe care i l-a admnistrat copilului, acesta se simțea tot mai rău. Mi-a spus că sunt nebună și m-a întrebat cine anume mi-a dat drumul din spital. Acest lucru s-a întamplat în luna februarie 2022. Despre condițiile din spital pot spune că sunt dezastruoase, apa caldă lipsește, băile sunt murdare, nu mi s-a pus la dispoziție lenjerie de pat curată, am adus de acasă. Mi-e frică să iau măsuri, pentru ca Arghiropol să nu se răzbune pe copil, în caz că voi mai ajunge în spital”.

Vietăți nevertebrate – viermi – pe podeaua unei băi a secției Pediatrie

26 Comments

 1. Despre asa zisa doctora ,nu poti spune nimic bun,este deranjata dk te duci la control,te mai intreaba nesimtita si ce lucrezi ,sa zboare cat mai repede lichelele astea care sunt pe pile,toate mamiciile care au cunoscut-o sunt speriate de atitudinea acestei doctore care nu se mai face bn nici cu meficamente straine, barem de spaga nici nu mai vb ,isi deschide singura buzunarele sa ii dai! 🤕🤕🤕🤕

 2. Să băgați la socoteală și pe Doamnele asistente care face injectiile copiilor pe branula in 2 minute la 7_8 copii dintr-un salon, ii ințeapă ca pe vite , se sparg vene la greu. Citez,, după ce ma vedeți k am terminat tratamentul vă aștept in fața să schimbăm branulele,,am încheiat citatul.
  Toți copiii sunt tratați k niște animale dai șpagă 5. 10 lei și o rogi sa faca tratamentul încet sa nu ii spargă vena copilului și degeaba te uiți la ia si te crucești, le doare undeva de ce vrei tu. Oare nu sunt și ele mame ?
  Oare le face placere ca un suflet mic să se zbată in mâinile lor zilnic schimbând branule?
  Să nu mai vb despre conditiile din spital k nu ai apa calda niciodată si multe altele .

 3. Stimata doamnă (de la oraș presupun), în primul rand doresc sa precizez ca niciunde în tara asta nu trebuie făcută selecție între oameni, în speță de față copii, iar în al doilea rând vă informez că foarte multe mămici de la oraș sau sat au avut experiențe nefaste cu această așa-zisa „medic”. Ex: când ajungi cu un copil la camera de garda a unui spital e normal să relatezi cu lux de amănunte starea copilului cu o zi sau chiar mai multe zile înainte de a-l aduce la urgență iar medicul e obligat sa te asculte și sa consulte copilul ci nu să țipe că ai deranjat-o și că nu ai ce face acasă și vii la spital cu copilul. Dvs ce ați face doamnă dacă ați avea un copil de câteva luni cu febra și diaree? Ar fi normal sa va întrebe (draga doamna de oraș).ce căutați la ora 5 dimineața cu copilul la spital cu diaree și temperatură 39,5 ?

 4. Sunt din Alexandria. Am avut câteva interactiuni cu ea, când erau gemenii mai mici. De fiecare data era aroganta, se purta cu noi execrabil, jignea, dădea impresia ca ea e Dumnezeu și restul niște prosti. Ca și tratament, horror, fie ca am mers cu febră, fie ca am mers cu vărsături sau cu orice altceva, întotdeauna ne-a prescris Gentamicina și Cefort. Altceva nu știa. Chiar și cu copiii se purta foarte urât si cu bani si fsra bani. Când am mai avut probleme, am sunat la spital și am întrebat cine e de gardă, iar dacă a fost ea, nu am mai mers, am evitat-o cât am putut.

 5. Doresc sa va informez ca si eu am avut o problema medicală cu baietelul meu, deplasandu-ma la camera de garda, doamna asistenta de la pediatrie a vorbit foarte urat. Probabil din pandemie li se trage asemenea comportament nefiresc fata de oameni, dar mai ales fata de copiii aflati in suferinta. Speram ca pe viitor sa nu mai aiba nimeni parte de asemenea tratament.

 6. De unde știți dumneavoastra doamna ca sunt numai doamne de la tara ????Trebuie sa dețină o funcție anume o anumita mamica ca să poata vorbi frumos dna doctor???Sau și dumneavoastra faceți parte din categoria doamnei dr???În primul rand ca să fi respectat trebuie sa sti și tu sa respecți la rândul tău indiferent de ce funcție detii.Si în al doilea rand nu cred ca atâtea mamici ar spune niste lucruri urate despre dna doctor degeaba .

 7. Astfel de doctori de ce nu pleaca in strainatate. Au ramas toti spagarii, nesimtitii si pafaristii. Ar trebui data afara imediat! Sa se duca in anglia sa lucreze acolo.

 8. O fi vorba de copilul care a murit in spital pe la 1:30 si l-au declarat mort pe la 2:30 era si sotia in spital ,o mizerie de spital, dupa ce ca nu isi indeplinesc datoria atat o parte din medici cat si mai toate asistentele mai dau drumul si la AC dimineata si seara cate o jumatate de ora , probabil sa isi faca norma de victime . Mi s-a intamplat de mai multe ori sa ma lovesc de incompetentele unora din spigal ajunsi pe acolo pe baza pilelor,nepotismelor sau obligatiilor politice dar nu au ce cauta intr-un spital asemenea creaturi . Oameni vin la spital pentru ca sunt bolnavi nu vin la statiune , ni se opresc bani din salariu pentru cas sa fim batjocoriti. Cand se va face CURATENIE in sistem.

 9. Și eu am avut o experiență neplăcută cu această individă lipsită de orice sentiment! Chiar nu înțeleg de ce încă i se permite sa profeseze in această meserie .Nu are nici o treaba. Ne a greșit diagnosticul , a fost si deranjată ca ne am „găsit la ora aceea târzie din noapte sa ne ducem „. Sper sa scăpăm de ea cât și de doamna Desculțu Larisa care este pe urmele doamnei Arghiropol…

 10. Radu Mirela

  Bună ziua..În primul rand ma uimește faptul ca numai doamne de la tara sunt nemulțumite de doamna doctor Arghilopol..Eu nu cred ca doamna doctor ar face asa asa ceva ce aberații spuneți voi prin comentarii..Eu am fost de foarte multe ori la dansa și am fost foarte mulțumită de absolut tot.

  • Pai tu probabil ai vreo pila la ea ,sau poate esti vreun cunoscut de al ei😡
   Nu este singurul medic de acolo care face asemenea greseli

  • Vezi ca undeva mai sus era si o doamna din Alexandria ,te contrazici singura

  • Buna seara! Imi cer scuze daca deranjez, dar sunt destul de multe „doamne de la tara” care sunt nemultumite de felul in care ” doamna doctor” isi practica meseria, probabil tu esti de la oras, si „doamna doctor” are o problema cu ” doamnele de la tara” , parerea mea…. sau ” doamna doctor” si-a gresit vocatia…

 11. Condiții mizere!La fel si personalul!Sa stai internat cu copilul cu enterocolita timp de o săptămână fără sa ai nici măcar o zi apa calda sa il poți spala este groaznic!Toalete infecte la fel si asa zise dușuri nefuncționale iar doamnele asistente de o aroganta maxima .Nici nu știai cum sa le întrebi ceva ca iti răspundea pe un ton ….foarte deranjate ca îndrăznești sa te duci sa le ceri un termometru sau altceva.Copiii băgați la gramada în saloane, nu interesa pe nimeni ca tu mergi cu otita și te baga în salon de copii cu enterocolita.JALNIC!Afara cu cei ce se crede stăpâni pe viata copiilor noștri sa lase loc liber celor competenți!!

  • Dna dr Arghilopol nu cred ar trebui numita nici om, cu atât mai puțin ar trebui sa profeseze. Din câte am înțeles are pile pe la minister. Este o incompetenta, o aroganta și o nesimțită.
   Pt. Doamna care menționează ca majoritatea mamelor care au scris despre experientele oribile pe care le-au avut cu „dna doctor” sunt din mediul rural, sa știți ca eu sunt din București. Și părerea mea despre individa este aceeași. Nu domiciliul de proveniență al mamelor e important, și lipsa de omenie, profesionalism și bun simt ale „d-nei doctor” le face pe mame sa scrie. Am avut și eu o experienta foarte urata cu individa.
   Pe mine nu și-a permis sa ma jignească… Probabil o si băteam, la câți nervi mi-a făcut.
   Am mers cu un copil de 3 luni, la urgenta, alăptat exclusiv, care avea scaune moi, și mi-a zis ca e de la laptele meu. Mi a dat dieta pt bebeluș pe baza de orez, morcov și cartofi.
   I-am zis ca nu vreau sa încep diversificarea asa devreme… Și mi-a zis ca ar trebui sa îmi schimb dieta.
   I-am zis sa-si schimbe ea meseria.
   Menționez ca sunt la al doilea copil alăptat exclusiv.
   Arghilopol e o imbecila.
   Nu va așteptați sa o schimbe din funcție sau sa o dea afara, ca am auzit ca are spate….
   Doar sa o evitați. Și cele care ii dati bani, să-i dati din aia semnați cu mita.
   Poate măcar asa scăpa lumea de nevertebrata!

   • Aveti foarte mare dreptate doamna, are pile la minister
    Fetita mea a rămas cu sechele foarte grave pe viata din cauza „competenței ” acestei „doamne doctor”
    Din pacate nimeni nu a facut nimic, ca atare si astazi profesează și continuă să facă aceleași greseli medicale si „experimente „pr alti copii.
    Cazul fetiței mele a fost foarte mediatizat la momentul respectiv, acum 12 ani,plângerile noastre au ajuns peste tot,am facut posibilul si imposibilul ca acesta „doamna „sa fie trasă la răspundere pt faptele sale,din pacate nu s a luat nici o masura.
    Iar copilul meu suferă si va suferi toată viața din cauza sistemului medical,al celor care se fapt ar trebui sa ne trateze si protejeze copiii,din pacate sunt mai importante relațiile si banii decât viața unor copii nevinovați.
    Răspunsul doamnei doctor la situația noastră a fost:”Dar ce,v a murit copilul ca sa veniti sa mi cereri explicații?”
    Deci aici trebuie sa se ajunga, sa ne moara copiii si nici macar atunci nu se iau masuri.
    Nu stiu ce medicina a facut aceasta femeie dar se vede ca habar nu are de meseria ei,păcat ca cei de la conducere,atat a spitalului cat si a colegiului medicilor, ministerului sănătății etc permit ca aceasta „doamna”sa proceseze
    Păcat de copiii nostri ca sunt nevoiți să ajungă pe mâna acestor medici
    Cand imi aduc aminte prin tot ce am trecut imi vine sa urlu,de durere si disperare,durerea si disperarea de mama care nu a putut face nimic sa si ajute copilul care a rămas cu dizabilitati pe viață, care a a încercat tot ce i a stat in putinta sa o faca pe acesta „doamna „sa plateasca pt greseala comisă dar din pacate corupția de la noi din țară le permite acest lucru și noi, oamenii de rand nu avem nici o putere sa schimbam aceste lucruri.
    Rusine,atat pot sa spun!
    Poate daca ne unim forțele vom schimba ceva!

 12. În sfârșit poate face cineva dreptate, în privința acestui medic , ani în urmă am primit aceleași tratamente la ambii copii , observ că sunt asemănătoare jignirile , lipsa de indifernță pe care o are atât fata de copii cat și de mame, Nu știu pt ce șia ales o astfel de meserie că , oricum nu este pt ea , a lucra cu ,copii trebuie să ai un har aparte și cu asta am spus tot , !

 13. Eu am fost internata in 2021 cu baiatul, aveam o saptamana internata si intr.o duminica a venit dansa la vizita si.mi spune tu ce cauti aici de.o saptamana? O sa te lase barbatul daca mai stai mult,dupa care m.a externat copilul nefiind bine. Mai e si o asistenta doamna Flori care se ridica cu pretentii mai rau ca doctorii, nimic din ce se intampla in spitalul judetean Alexandria nu este normal totul e pe bani si nici asa nu isi dau interesul cum trebuie,m.au trimis sa cumpar medicamente si furtunase pt aspirarea nasului, trist…

 14. Potecaru corina

  Și eu am fost cu băiatu la spital sk era dr Anghiropol și în loc sa îmi consulte copilu pe ea o interesa manechiura mea. Copilu având temperatura și afte în gura
  O alta dacă mam duc cu copilul cu bronșită și ia la tras de haina și a zis stai ma asa ca nu îți fac nimic și nici nu te am atins și trăgea de el mai ceva ca la un caine

 15. Ne dorim sa aflam și masurile ce se vor lua în urma sesizării…și poziția Spitalului. Mulțumim pentru implicare!

  • Si eu am avuut o experiență urata cu doamna…am mers cu copilul la fel cu febra la urgenta…a consultat.o asa în scarba si m.a luat la interogatoriu ca de ce este nascut copilul in Spania…ca de ce îl las cu bunica….că eu sigur ma ocup cu altceva în Spania asa după cum arăt….asta era problema ei cum arăt eu nu sa consulte copilul

   • Deci cu această doamna doctor am avut 2 experiențe proaste una acum 4 ani când băiețelul meu in varsta de 1 an pe atunci făcuse febra 40 și îi era foarte rau era ca o legumă doctora imi spune draga asta e febra 40 ma faci sa si rad…după accea face a tu esti din bucuresti observ ce cauti aici ii spun doamnei sunt in vacanta la bunici in sat viisoara si am decis sa vin aici ca este o distanta de 20min ea face asa si du-te in bucuresti de unde aparți dragă nu veni aici ca nu sunt obligată să ti l consult…si in final după ce ne-am certat a zis da i nurofen si băgai supozitoare dar nu a specificat cat si cum…Si a 2 oară anul trecut cu băiatul ce l mic avea 7 luni si dupa spusele ei a zis ca i sa aplecat de la mâncare am stat internată aproape o zi cand i am cerut rezultatele analizelor…a început să țipe sa ma jigneasca ca ce ma intereseaza pe mine…si deaigur mi am cerut externarea am fost acasa la gr alexandrescu si acolo ne-a descoperit cu enterecolita…Deci si prin urmare niciodată si sper din tot sufletul sa nu mai ajung la acel spital din alexandria lasă de dorit si curățenia si tot personalul…

    • Cristea Ionut Marian

     Toti medicii ar trebui demisi urgent,deoarece in scurt timp va fi prea tarziu pt unii bebelusi sau oameni cu alte boli,nu te baga nimeni in seama am fost cu copilul la urgente neau lasat sa asteptam la camera de garda peste o ora ca intrun final sa fim luati la rost de ce am venit la spiral ,ne arde de imblimbat copilul avea 40 temperatura,ne-a vorbit foarte urat toti cei care se ocupa de copii in mod special aceea no name pe nume aghiriopol careve depasita de situatie probabil pusa pe pile care nu a stiut ce sa ii dea copilului,repet atat ea cat si ceilalti sunt niste incompetenti si aroganti,te lasa sa mori cu zile in acel spital,cineva ar trebui sesizat si demisi multi medici care sunt pe pile nicidecum pe merit

    • Si noi am avut o experiență neplăcută cu copilul nostru la această doamna doctor,care nu o pot numi doctor,avea nervi pentru ca nu am lăsat-o să își termine cafeaua,ia învinetit toata mana copilului meu si nea jignit în ultimul hal,este o nesimtita,în loc să ne întrebe ce are copilul,ne întreba cu ce ne ocupam,este foarte rasistă și foarte mahalagioaica.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.