Politic

Acuzaţii grave la adresa fostei conduceri a Primăriei Videle – Nicolae Bădănoiu: “Avem pus sechestru până şi pe băncile din parc”

Carmen Dumitrescu

Schimbarea conducerii la Primărie Videle a scos la suprafaţă, se pare, nişte probleme de o gravitate majoră, iar victimele acestei situaţii sunt, aşa cum era de aşteptat, chiar locuitorii din oraşul Videle, care suferă în continuare din cauza felului deficitar în care au fost gestionate resursele publice ale unităţii administrativ-teritoriale. Noul primar, Nicolae Bădănoiu, deşi foarte tânăr, pare a avea intenţii bune în ceea ce priveşte oraşul său, iar acum manifestă o îngrijorare autentică legat de viitorul financiar al instituţiei pe care o conduce. Sprijinit de europarlamentarul Viorica Dăncilă, Bădănoiu încearcă acum să refacă din temeii un sistem greşit de cheltuire a banului public şi să atragă bani guvernamentali sau europeni pentru reintrarea în normalitate.

Primăria Videle, pe locul III la nivel naţional în clasamentul datoriilor

Cu privire la acest caz, Viorica Dăncilă s-a exprimat foarte ferm, considerând că Lucian Militaru ar trebui să intre în vizorul DNA şi al Curţii de Conturi pentru a plăti pentru felul în care a cheltuit banii publici: “Primarii PSD au avut o perioadă foarte grea în perioada guvernării PDL, au fost puse presiuni extraordinare pe ei, au fost cercetaţi pentru lucruri pe care nici nu le credeau posibile şi totuşi au fost în atenţia organelor politizate ale PDL pe toată perioada guvernării anterioare. Dar dacă vreţi să ştiţi cum stăteau de fapt lucrurile, vă invit la Videle, la primăria condusă până nu demult de Lucian Militaru, pentru a vedea cum nu trebuie să conduci o primărie, cum legalitatea a devenit ilegalitate şi să se poată face comparaţie între ceea  ce a făcut un primar PDL din primăria pe care a condus-o şi pe care a amanetat-o, împreună cu tot oraşul şi primăriile conduse de primarii de la Turnu Măgurele, Alexandria sau Zimnicea şi să vedeţi atunci cine merită să fie cercetat şi cine a fost supus doar presiunilor de tot felul doar pe criterii politice: pentru că am auzit lucruri de Mohanu, de Pârvu, lucruri care erau pur şi simplu incredibile. Oamenii nu au crezut, în mod evident, toate acele poveşti şi le-au dat din nou votul lor. Dar marele Militaru care a amanetat oraşul, care a clasat oraşul Videle pe locul al III-lea la nivel naţional în ceea ce priveşte datoriile este un primar care acum râde, care şi-a luat tălpăşita din Primărie, fără să-i pese de ce a lăsat în urmă”.

Organele de cercetare nu au timp să se ocupe de Videle

În ceea ce-l priveşte, Nicolae Bădănoiu este îngrijorat pentru că organele statului care ar putea cerceta neregulile găsite de el i-au spus că sunt foarte ocupate în perioada aceasta şi că nu se pot ocupa de cazul Primăriei Videle decât în anul 2013: “E un paradox, deşi sunt la început de mandat, am fost obligat să fac sesizări, să cer audit, să sesizez DNA-ul, care, însă, are alceva de făcut decât să clarifice  acţiunile fostului primar de la Videle. Cei de la DNA au fost ocupaţi să vină în judeţ, să ia oamenii din curţi şi din biserici, să-i cerceteze, să-i sperie. Din punctul meu de vedere, aceste lucruri s-au întâmplat pentru a-i intimida pe oameni. Eu am găsit la primărie 206 miliarde datorie, am primit un răspuns de la Curtea de Conturi, în care ne-au spus că fiind o perioadă foarte grea şi având foarte mult de lucru, această verificare pe care noi am cerut-o se va face în 2013. Nu este posibil aşa ceva! Noi acum nu avem bani nici să trecem strada la Videle, pentru că zilnic vin oameni cu hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, avem sechestru pus aproape pe tot ce avem în municipiu, bunuri mobile şi imobile. Avem pus sechestru până şi pe băncile din parc. Este păcat că s-a întâmplat aşa, că acum vorbim de datorii în valoare de 206 miliarde de lei. Oamenii au înţeles ceea ce s-a întâmplat la Videle şi acum eu fac tot posibilul, deşi nu am experienţă, ci numai intenţii bune, să readuc acest oraş pe linia de plutire. Din punctul meu de vedere, cred că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la nivel naţional şi nu e posibil ca aceşti oameni să fie lăsaţi în pace, ei ar trebui să plătească pentru felul în care au gestionat resursele publice”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.