Eveniment

Actualizare COVID-19: 482 de teleormăneni sunt izolați la domiciliu; alți 19 sunt în carantină

Crește numărul persoanelor izolate la domiciliu, în Teleorman, astfel că, dacă la precedenta informare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență numărul acestora era de 233, cea mai recentă informare arată că 482 de persoane sunt, în prezent, izolate la domiciliu în localitățile din județ. De asemenea, alte 19 persoane sunt în carantină, transmit reprezentanții CJSU Teleorman.

Din fericire, județul Teleorman rămâne cu cele două cazuri confirmare de infecție cu coronavirus, respectiv bătrâna de 71 de ani, din Alexandria, care a adus virusul din Spania, și bărbatul care i-a reparat acesteia centrala. Niciuna dintre probele prelevate și lucrate ulterior nu a confirmat infecția cu coronavirus a persoanelor suspecte.

Autoritățile transmit că persoanele aflate în izolare sau în carantină nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus și au o stare de sănătate bună, iar situația prezentată este corespunzătoare datei de 20 martie.

„Pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 au fost intensificate controalele la persoanele aflate în izolare și au fost luate măsuri concrete de informare a cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun, și îi expun și pe cei din jurul lor, prin ignorarea recomandării autorităților de a rămâne la domiciliu”, transmit reprezentanții CJSU Teleorman.

Până în data de 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, transmite Grupul de Comunicare Strategică. De la precedent informare transmisă, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.