Economie

Actualele certificate de producător mai pot fi folosite până cel târziu la 1 mai 2015

Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de ordin pentru aprobarea modelului carnetului de comercializare a produselor agricole, conform Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, model care cuprinde atât datele caracteristice ale carnetelor, printre care se stipulează că pe fiecare filă a carnetului vor fi tipărite elemente grafice de securitate, cât şi datele care vor fi încsrise pe carnet, începând cu numele şi prenumele titularului atestatului de producător până la prenumele titularului atestatului de producător. Carnetul de comercializare a produselor agricole va fi eliberat de primari persoanelor fizice care deţin atestat de producător şi desfăşoară o activitate economică în sectorul agricol.

Carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol se eliberează la cererea solicitantului, de către primarul pe a cărei rază de competenţă se află terenul/ferma/gospodăria în care se obţin produsele estimate a fi destinate comercializării, în termen de 5 zile lucrătoare de la data solicitării, după verificarea existenţei atestatului de producător şi verificarea faptică în teren a existenţei produsului/ produselor supuse comercializării.

În ceea ce priveşte actualele certificate de producător, emise în temeiul HG 661/2001, mai pot fi utilizate până la expirarea perioadei de valabilitate a vizei aplicate pe acestea, dar nu mai târziu de 180 de zile de la data intrării în vigoare a Legii 145/2007 ( n.r. – data 3 noiembrie 2014), adică până cel târziu la 1 mai 2015. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.