Economie

Activităţile economice şi sociale desfăşurate în perioada Sărbătorilor de Paşte, în vizorul autorităţilor locale

Monica DUMITRESCU

În cadrul şedinţei ordinare a Colegiului Prefectural Teleorman, desfăşurată marţi, 28 martie 2017, a fost aprobat un plan de măsuri ce vor fi întreprinse în vederea desfăşurării normale a activităţilor economice şi sociale în perioada Sărbătorilor Pascale. Planul de măsuri este structurat pe trei mari capitole. Primul capitol priveşte asigurarea protecţiei stării de sănătate a populaţiei. În acest sens, în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, Direcţia Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman, Circumscripţiile sanitar veterinare zonale, Direcţia de Sănătate Publică şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, în cadrul unor acţiuni individuale sau comune, vor monitoriza şi verifica producerea, transportul produselor specifice acestor sărbători, în special carne, ouă, produsele lactate, dulciuri etc.,  comercializarea acestora în pieţe şi târguri sau la operatorii economici cu profil alimentar.

Al doilea capitol priveşte asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în special în locurile în care vor fi desfăşurate manifestări religioase, culturale, artistice sau sportive, în această perioadă. Instituţiile cărora le revin sarcini pentru monitorizarea şi asigurarea desfăşurării în siguranţă a acestor manifestări sunt Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Teleorman şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean.

Planul de măsuri priveşte şi prevenirea incendiilor, lăcaşurile de cult, în special, fiind expuse riscurilor în această perioadă. De asemenea, zonele de agrement din păduri sau din apropierea acestora sunt expuse riscurilor în perioada Sărbătorilor Pascale. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Al. D. Ghica” Teleorman va transmite către autorităţile administraţiei publice locale măsurile minime necesare, care trebuie respectate de cetăţeni, în vederea afişării lor la punctele de informare preventivă şi va monitoriza şi verifica respectarea acestora.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.