Eveniment

Activități în Roșiori de Vede/ “Biblioteca de vacanță în Europa de acasă” și “Costumul tradițional”

Marți, organizatorii EUROPE DIRECT (ED) Teleorman au desfășurat activitatea “Biblioteca de vacanță în Europa de acasă” în Grădina Publică “Mihail C. Mănciulescu” din Roșiorii de Vede. În cadrul evenimentului, au participat copii, adolescenți, tineri și adulți.

“Împreună cu vizitatorii, cititorii și voluntarii noștri, am citit, am desenat, am pictat obiecte din lut cu însemnele Uniunii Europene, am discutat despre atitudinea activă și implicarea civică”, transmit reprezentanții ED Teleorman despre desfășurarea activității în aer liber. Tot pe această temă, aceștia organizează un eveniment marțea viitoare, pentru încă o întâlnire a participanților cu lumea cărților.

Săptămâna trecută, pe 8 iulie, ED Teleorman a organizat un alt eveniment, respectiv “CoFE de la ora 5”, cuprins în programul “Lecția de informare europeană”, eveniment găzduit de Clubul FEMINA din Roșiori de Vede, în cadrul căruia au discutat, cu doamnele clubului, despre prezentul și viitorul Europei. De asemenea, ca de fiecare dată, echipa ED Teleorman a informat participanții despre priorităţile Uniunii Europene pentru anul 2021: “Pactul verde european” şi “O Europă pregătită pentru Era digitală”, dar a și prezentat rolul centrului în comunitatea teleormăneană. La finalul evenimentului, doamna prof. Ana Dumitrescu a fost premiată pentru cea mai activă participare.

“Subiectele care au prezentat cel mai mare interes şi au generat idei au fost: sănătatea, educaţia, dar şi tehnologia digitală care ne transformă viaţa şi pentru care trebuie să fim pregătiţi. A fost un moment potrivit pentru ca distinsele doamne ale Clubului FEMINA, foste cadre didactice, medici, ingineri, economişti etc, să-şi împărtăşească ideile, să-şi exprime aşteptările privind locul şi rolul României în Uniunea Europeană”, transmite sursa citată.

Tot în Roșiori de Vede, reprezentanții Direcţiei pentru Cultură, Educaţie, Creaţie şi Sport organizează, în fiecare marți, “Atelierul de Creație” al Casei de Cultură din municipiu, în cadrul programului educațional “Școala de vară”. Așadar, în acea locație, participanții vor învăța, săptămânal, tainele creării unei ii tradiționale, de la alegerea modelului, a pânzei, a ațelor până la purtatul acesteia. Mai mult, Veronica Cojocaru, muzeograf la Muzeul de Istorie “Petre Voivozeanu”, transmite că următoarea activitate în cadrul acestui program educațional are loc pe 15 iulie și se numește “Costumul tradițional”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.