Eveniment

Activități desfășurate de ISU Teleorman cu prilejul Zilei Protecției Civile

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman marchează Ziua Protecției Civile, sărbătorită la data de 28 februarie, printr-o serie de activități ce se întind pe mai multe zile, respectiv “Săptămâna Protecției  Civile”, ce se desfășoară în perioada 25 februarie – 04 martie.

Duminică, 26 februarie, Detașamentul de Pompieri Videle a fost gazdă pentru cei mici, marcând Ziua Porților Deschise. Astfel, în scurt timp, curtea s-a umplut de copii, care mai de care mai fascinați de echipamentele, dar și de autospecialele salvatorilor.

Sub sloganul “Împreună, MAI pregătiți”, pe aceeași tematică, pompierii au realizat activități de informare și educare preventivă. În acest context, cetățenii din localitățile Sârbeni și Videle au fost informați cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în caz de cutremur sau alte situații de urgență.

Și la nivelul orașului Zimnicea, pompierii au continuat campania de informare, fiind prezenți în zonele cele mai aglomerate ale orașului, mai exact în zonele comerciale și diseminând materiale de informare preventivă cu recomandări în cazul producerii unor situații de urgență.

În acest an, la data de 28 februarie, se sărbătoresc 90 de ani de Protecție Civilă în România. Printre activitățile pe care ISU Teleorman le are pregătite în continuare, se menționează: “Miercurea alarmelor”, un exercițiu de alarmare publică, care se va desfășura în intervalul orar 10: 00 – 11:00, și “Ceremonial militar dedicat zilei protecției civile”, în ziua de marți, începând cu ora 10:00, în incinta Detașamentului de Pompieri din Alexandria. În cadrul activității, 32 de pompieri salvatori vor depune jurământul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.